Frankrikeresan dag 14 (14/6) - Tokiga restaurangägare och galna servitörer


Man märkte när man började närma sig côte d'azur...


Katten på vårat hotel måste varit drogad


Utsikten från lägenheten vi bodde i


Pengahinken på våran favoritrestaurang Där vi åt två av tre kvällar


Cassis


Les Calanques




Hamnen



Stadens kasino

Pga allmänt dåligt väder överallt i Frankrike förutom på Rivieran så åkte vi till.. ja, Rivieran. Vi åkte och åkte och åkte och när vi kommit en bra bit och gick ur bilen på en rastplats så kände vi var vi var på väg. Från 17 grader till trettio grader på några tiotals mil.

Väl framme i vårt mål, Cassis så irrar vi (sedvanligt) runt ett litet tag och hittar till slut hotellet uppe på en asfaltskulle(?) i staden. Vi får se vårt lilla(!) rum. David står ut ungefär 10 minuter i vår lilla skokartong och vi byter snart till lägenheten som hotellet äger. Pga att hotellet ligger på en höjd har vi SUPERutsikt.

PS. så finns det en katt på hotellet som verkar helt avtrubbad. Den ligger alltid någonstans på marken och ser allmänt utslagen ut. Klappar man den så böjs nacken långsamt långsamt ner som ståltråd och stannar där... DS

Efter avslutad incheckning så besöker vi en av alla restauranger som ligger runt Cassis hamn. Restaurangägaren, herr "I'll fix it. I know best!" tog hand om oss och såg till att David inte fick någon mjölk i sin mat. Detta med hjälp av hans kypare, unge herr "I REALLY like to express myself!". De var så otroligt charmiga och bjöd på sig själv. Riktigt härligt. Besöker du Cassis någon gång så ska du äta på "Le Mistral"!

Efter middagen gick vi runt staden och hamnen och njöt av den kvällsljumna luften och de vackra omgivningarna.

Kommentarer
Postat av: Moster Mia

Låter så himla härligt!

2011-06-22 @ 11:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0