The man, brudarna och ungtuppen




Brunch i himlen


Vaknade upp kl 10:15 imorse till en fantastisk dag. Min underbara pappa är här, i NICE! :D Då blev det brunch (lunch) på strandpromenaden! Pappa åt en fantastisk skaldjursrisotto!


Världens utan tvekan bästa styvmor, Lone, kantade även hon dagen med rosor. En "Salade 47" blev det med kyckling och ost bla.


Jag tog en ohyggligt smarrig lax-, räkor- och avocadosallad. Lyx till frukost!!

Jag fick i födelsdagspresent en tjusig Valentinoväska med rosaktigt "motiv". Bilder kommer senare pga ytterligare shopping. (Inuti väskan låg en tub Kalles och en vitlökspress. Höjdpunkten och huvudpresenten om man frågar pappa)

Sedan blev jag bjuden på en skinnjacka(!) vilket verkligen inte händer varje dag. Och så köpte jag ett par fotriktiga pärl-hippie-sandaler på Scholl. Så otroligt nöjd och länner mig alldeles rik i själen efter god shopping och ännu godare sällskap!

En crème brulée och en iste intogs i solen på Ritz innan pappas ögon blev så små att de inte orkade vara öppna längre. Det innebär hotellrelax i ett par timmar för gamlingarna ;D

Vid 19 blir det att glida vidare ut för en smarrig middag!

En vanlig dag


Lunch: Glutenfri spaghetti med smörstekta champinjoner och purjlök i sojagrädde (kryddor: paprikakrydda, salt och peppar).


Så kom Mikaela på en spontanvisit för lite lakritste på balkongen. Mycket trevligt initiativ!!



Här är ett bevis på att jag faktiskt går i skolan!!


Lärare Marion under litteraturlektionen


Ikväll blev det havre- och sojapannkakor igen.


Till blev det totalt naturligt äppelmos. 99% äpple + vanilj och druvsaft (att jag sedan har ätit typ allt jag hade hemma efteråt behöver vi ju inte räkna med)

Baddarfrukost - glömde ägget


Imorse kände jag att jag ville... ja... skämma bort mig själv lite. Göra det jag gör bäst. Äta.

Blandade ihop ungefär samma yoghurtröra som igår - med ändringarna att jag inte hackade ner jordgubbarna, jag tog persiko-och-vattenmelon-yoghurt istället och utan philadelphian.

Till denna delikata blandning blev det ett par ordentliga rustika mackor med smör, philadelphia, kokt kalkon och gurka.

Nu har allt slunkit ner och tet värmer magen.

Glutenfritt GOTTIGOTTGOTT


Här är ett foto på mitt fettoknä (till höger i bild)


Jag tillsammans med fettoknä i stödstrumpa ackompanjerade Vicky och Olivia hem till sistnämnde på andra sidan stan. Vi snubblade förbi stora Carrefour (typ ICA Maxi fast större) och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag hade kunnat gå omkring där i flera timmar och bara undersökt sortumentet och köpt små ögonstenar! Sedan gick vi hem till Olivia och spelade Galenpanna i väntan på Nils och Agnes.


När så Nils och Agnes (ÄNTLIGEN) hade kommit, bakades kladdkaka som skulle ätas med vaniljglass. Jag körde på sojachokladpudding(ish) med söndersmulade glutenfria kakor med chokladöverdrag (SJUKT goda kakor!!) och vaniljglass. Sedan spelade vi spel hela kvällen lång tills klockan slog ett och det var dags att sova. Då TJUVÅKTE vi tramen hem (mot min vilja då jag är livrädd för lagens långa arm) och så är jag nu hemma i tryggt förvar (utan böter).

Slutet gott allting gott

Breakfast at Katinka's


Tärnad banan
Micrade hallon
Tärnad jordgubbe
Hackade mandlar
Hackade cashews
Hackade hasselnötter
Torkad frukt
100 ml sojayoghurt (päron&mandel)
En klick philadelphia

Blanda! MUMS!!

Somewhere - high up in the sky


Polentafest


Testade polenta idag. Det gick ju sådär (hehe). Hällde i all polenta på en gång... såååå det blev ett par HUNDRA klumpar. Men det var faktiskt rätt gott! Säkert godare utan klumpar :P Smörstekte champinjoner och purjolök och tog en klick philadelphia till. Finito!

Tonfisk delight


Var hungrig men ville inte riktigt äta middag ännu och hade ingen lust att gå och handla. Så jag tog det jag hade. Och GOTT blev det!!
Majskakor med smör och tonfiskröra garnerat med persilja och cashewnötter.

Tonfiskröra:
Blanda tonfisk med naturell sojayoghurt och rikligt med persilja. Blanda i finhackad gurka och smaka av med salt! Strö över persilja och lätt handkrossade cashewnötter. Et voilà!!

På lördag kommer pappa och Lone <3


Ser verkligen fram emot!!

Dages lårkaka


Mmmm! Nybakat...

What the...?


Låg vaken långa perioder inatt för att det smärtade så mycket i njurtrakten och knävecket(?). Detta var för andra natten i rad och jag har känt av smärtan långt innan, om än inte såhär starkt. Så runt 1330 tiden begav jag mig mot Hôpital Saint Roch.
Jag kom in på akutmottagningen kl 14 och berättade att jag hade ont och det om min mage de senaste veckorna osv. Klockan 1510 hade följande hunnit hända:

1) Jag läggs på en sjukbädd (sköterska nr 1)
2) Jag får ett sjukhusarmband
3) Jag rullas in på en avdelning
4) Jag får ett eget rum
5) Jag får byta om till sjukhuskläder(!) (sköterska nr 2)
6) Jag får täcke(!!) (sköterska nr 3)
7) Jag får prata med en läkare (läkare nr 1)
8) De tar 5 rör med blod (sköterska nr 4)
9) De tar ett urinoprov

Sedan låg jag där till runt 17-tiden och får veta att det är inget fel med mina njurar. Det känns ju bra! :D Men varför gör det ont då? Får se hur det känns inatt


Väl hemma firade jag med två soja- och havrepannkakor med stekt grönsaksblandning.

Hemsidan utvecklas


Starta eget!


På min väg mot ett eget företag så har jag nu utformat en hemsida!! Den är lite halvfärdig och sådär slarvhafsig. Men jag är iaf på G!!

Frukost på sängen - 25 år senare


Var riktigt länge sedan man fick frukost på sängen och det kändes riktigt mysigt att vakna av "Jag må hon leva". Det blev en lyxig magsjukemacka med pålägg(!). Hoppas på en glad mage hela dagen (all I want for "christmas"). Tack fina mamma <3

Stor kram till alla där ute!! :)

Elle est du bleu


Hittade den här bilden och blev sjukt sugen på att teckna. Var är färgpennorna när man behöver dem??

3 in 1


Jag, Therese och Elin tog en promenad upp till Cimiez och tog en titt på ruinerna efter en gammal amfiteater.


Inte som kolloseum, men storslagen på sitt sätt :)


Tyckte det kändes trevligt att ta kort på lite boule(pétanque)spelande fransmän. Detta tills vi gick förbi och hörde att de pratade danska


Ruinerna efter staden(?) som låg bredvid amfiteatern


Där uppee låg även kloster för benediktmunkar. Såg tyvärr ingen munk... om där fanns några


Inuti kyrkan där man inte fick ta kort (ops). Upptäcktes efter att denna bild är tagen


I kyrkans trädgård blommade det för fullt <3


Jag pallade clementiner ur ruinstaden... Bara det att innehåller inte riktigt 'höll måttet' - varken smak- eller storleksmässigt


Till sist trippade vi ner igen för den ca 30 minuterslånga backen


På kvällen var jag och Elin bjudna på finmiddag hemma hos Lena och Rasmus så här vaknades första riktiga maten som jag hade ätit på nästan en vecka. Smarrens!


Jag och Elin köpte med oss efterrätt. Uppifrån från vänster:
1) Tarte tartin-ish
2) Kladdkak-ish
3) Äppelkak-ish
4) Nicoansk specialitet kakaktiggrej med fyllning av någon slags söt spenatbladaktig grej. Gick att äta och smakade helt normalt okej.


Sedan vid 21 bar det av ner till vattnet för att titta på avslutningsfyrverkerierna för karnevalen. Det var ett riktigt vidunderkalas som försegick i ca 30 minuter


Efter det blev det strandhäng tills rumporna vart kalla och vi gick hem

Hår med konfetti


Liten flicka igår kväll under avslutningen av karnevalen:

"Pappaaa... hon är så fin i hååreet. Jag vill också ha så" (fast på franska såklart)

<3

Norstedts - ord.se



Ibland blir man lite förbryllad över vanliga ord som inte finns med. Ibland blir man förbryllad av motsatsen.

Mes petits amis verts



Hur man lockar till sig en fransman


Idag har jag fått prata franska nonstop. Satte mig för att läsa nere vid havet. Iiiiinte fick jag läsa inte. Inte en enda sida. Inte ett enda ord. Satt i en timme och pratade med en äldre herre i stället. Han var tydligen en känd konstnär. Fick hans kort. Han ska ta mig på museum.

Sedan tog jag farväl av min nyfunne vän för en promenad. Efter ett par minuter stötte jag ihop med en ung kille som var väldigt fascinerad av mig. Han blev hemskt besviken när jag efter ett tag flikade in att jag hade pojkvän men jag sa att "vänner är ju också väldigt bra att ha". Och det tyckte han förstås. Så vi tog en promenad och pratade franska.

En mycket givande dag :D

I just can't get enough...


Google that... BITCH!!


Är så himla trött på att konstant snubbla över såna här bilder........ Googla på "hippie" och tryck på bilder. Frustrerande

Fête de sacs - j'adoooore





"Baby it ain't over 'til it's over..."


Some daily inspiration

Börjar mer och mer likna ännu en dag i sjuksängen. Idag gör det även lite ont i magen vilket det inte gjort tidigare.

Passar på att allmänbilda mig lite. Igår läster jag om historian bakom de nuvarande oroligheterna i Syrien och dess president, Bashar al-Assad. Idag har jag läst om Silvio Berlusconi, Italiens föredetta premiärminister. Och nu läser jag om Ungerns premiärminister, Viktor Orbán.

Bara trevliga sympatiska gossar alltså.

Nu tänkte jag (försöka) lusläsa DN.

Varför siameser är charmiga... när någon annan äger dem


Babel


Går typ på speed just nu. Nä! Men jag gissar att det typ är liknande såhär det känns!

Kände ett starkt begär att uttrycka min beundran för en film som jag älskar och har sett alldeles för många gånger, men just nu är det alldeles för länge sedan jag såg den. Babel! Äääääälskar älskar älskar!!! Tror nog min favoritscen är den otroligt psykedeliska känslan man får av clubscenen i Tokyo. Ah, den är fantastisk. GOTTA' löööv!!!! <333333333

Gonatt

Un sac d'amour!


Sedan tisgag eftermiddag har jag suttit här utan plånbok och utan maginnehåll. Känt mig lite halvkul och uttråkad. Så kom söta Mikaela och Rasmus ikväll med läxorna och en liten krya-på-dig-present!! <3

Då blev jag glad... trots att jag inte vågade ge någon tackkram. De kan de få imorgon om det fortfarande känns så pass bra som det gör nu (i magen alltså :P)

RSS 2.0