Vilka är ni?

Alla som läser min blogg: säg tuppenja!

Kunder

Kunderna är som familjemedlemmar. Jag kan bli irriterad på dem som man kan bli på en mamma! Jag kan tycka om dem som man kan tycka om en morfar och så kan jag tycka de är söta och roliga som bara mina kunder kan.

Scenario 1: Gubbe tappar en krona på golvet. Han böjer sig ner för att ta upp den. Han är gammal och rör sig långamt. Det sticker till i hjärtat på mig och jag vill bara slänga mig över kassan och ta upp den åt honom. Blir väldigt orolig över att han ska fastna i nerböjd ställning för resten av sitt liv.Scenario 2: Ett par i kanske 25årsåldern är och handlar tillsammans. Den indiskasiatiske killen bär på ett litet barn. Tjejen är kort och rultig och väldigt söt. Hon står och packar medan han står borta vid anslagstavlan och uppehåller sig med barnet på armen. Bredvid kassan ligger en lista som man kan skriva på - en namninsamling - för att 'rädda Maren'. Tjejen säger "Det var den här listan som jag pratade om som du ska skriva på. Killen tittar på henne och frågar "Vad handlar det om?". "Att rädda Maren!" säger hon allvarligt. "Nää..." säger han. "Men... de ska bygga höghus och galleria och grejer!!" säger hon protesterande. "Ja, vi ska bo där" svarar han och flinar.Scenario 3: En medelålders man står och letar efter en 50öring i sin plånbok. "Tror det finns en sån där brun i hörnet".


Polis polis potatisgris

image250
 
I söndags morse när jag var på väg ner på stan - längs Birkavägen - för att ta 08-bussen ut till enhörna så blir jag stoppat innan de fula bruna höghusen och ortodoxa kyrkan. "Nä, den här vägen får du inte gå" säger en polis till en tjej som går framför mig. I korsningen (innan Birkavägen) - där jag befann mig - stod en fet klunga med olika slags polisbilar och ett någon ambulans och poliser självklart! 'Jaha' tänker jag och börjar gå nerför en backe för att ta en omväg. Jag blir nyfiken och låter mig själv störa en polisman som ser lite upptagen ut. "Ursäkta... vad är det som har hänt?" frågar jag. Han står ett par sekunder och ser lite ut som om han suger på en ovanligt hård och sur karamell och sedan säger han med seg inledning men med eftertryck "... vi ska göra en insats!". 'Jaha... som jag trodde. Det är en hemlis' tänkte jag och gick vidare. Jag gav den andra tjejen lite instruktioner om 751an och när jag kom ut vid backen ner mot Östra Zoo så ser jag en ensam plisbil med en poliskvinna bredvid. 'Ånej' tänker jag och frågar "Kan jag gå den här vägen?" och pekar ner mot Östra Zoo och bron. Poliskvinnan (kanske 25 år) fattar att jag redan har råkat ut för hennes kollegor skrattar hjärtligt och säger "Jaadå" och skrattar lite till.

Nu har jag iaf fått reda på vad det handlade om:


[Hotade män med gevär - från lägenhetsfönstret


Den 40-årige mannen ansåg sig störd av de två männen på gatan utanför hyreshuset.
Därför slet han fram ett gevär.
40-åringen anhölls senare.


Vid femtiden i söndagsmorse befann sig två män 27- och 28 år gamla på Birkavägen. Männen stod och pratade med varandra.

En 40-årig man som bor i en lägenhet i ett intilliggande hus uppskattade inte alls männens närvaro.

Efter tjafs männen emellan slet 40-åringen fram ett gevär och ställde sig i fönstret. De två männen på gatan kände sig hotade och larmade polis.

Polisen grep 40-åringen och beslagtog geväret. Åklagaren valde senare att anhålla honom. Mannen är inte känd av polisen.

- Det är klart olämpligt att ta fram ett gevär, säger Joakim Odell, stationsbefäl vid Södertäljepolisen

Efter förhör fick 40-åringen gå men är fortfarande misstänkt för olaga hot.]

(utdrag från länstidningen)

Efter jobbet...

... gick jag till badhuset. Varför? Jo! För att genomgå min allra första solariesession någonsin! Jag ser grådaskig ut och känner mig likaså... time for a make over... trodde jag! Gick till badhuset. SUUPERKISSNÖDIG!!! Ställde mig i receptionen. Jag frågade om hur man "solarierade" och hon sa typ att jag skulle gå in där, växla pengar där och sola. Okeeej... Jag gick in där, tänkte växla pengar där men så tog det stopp! Jag hade inga pengar att växla. När jag hade letat efter stället som var 'där' så hade jag frågat en badvakt var 'där' var. Så nu gick jag lite skamset tillbaka ut och där stod han. Jag frågade om det fanns någon bankomat. Han sa nä men informerade mig om att han trodde att det kunde gå att ta ut i receptionen.Jag gick till receptionen och frågade om det gick.

- Ja, men då måste du köpa nåt först

- Okej... vad är billigast *flin*

- Det måste vara de här (håller fram en kartong... Katinka tycker det ser dyrt ut)

- Vad är det då?

- Ögonskydd, de kostar 5 kr

- Jaha, men då tar jag dem plus 20 kr då!Jag får 20 kr och små svarta ploppar för ögonen och går tillbaka upp... ler fånigt mot badvakten som irriterande nog har parkerat sig i trappan upp till solariet. Jag kommer upp... går in till dörrarna till de 4 solariumen. Ingen dörr till en toalett för kissnödiga Katinka. FAN! Jag vill inte gå tillbaka ut IGEN! Jag gick runt i ca 3 minuter och funderade på hur fort 8 minuter tar (så länge skulle man sola sig som kortast)... jag kom fram till att jag ville ligga och slappna av.Jag gick ut (där stod badvakten). Jag skrattade åt att jag såg dum ut och frågade honom om var det fanns toaletter. Han pekade ner mig och jag gick och kissade... himmelskt! Sedan kom jag upp igen. Jag gick in till ett liggsolarium. Tog av mig allt utom trosor... kändes fräschast så! Hade dock på mig ett par nästintill minimala trosor för uppenbar anledning. Jag lade mig där inne och drog ner locket. *pliddi*blink*blink*plånk* så gick lysrören igång och jag blev lite bländad innan jag kom fram till att jag skulle blunda.'FAN!' jag hade glömt ögonskydden. Jag hade noga undersökt knappar och manicker innan jag gått in och fumlade blint efter stoppknappen. Jag upptäckte att det var lönlöst och började blinka frenetiskt för att se någon stopknapp mellan blinkningarna... det gick inte bra. Så till slut fick jag kisa mellan fingrarna och fick tag i knappen. Rören slocknade. Jag gick ur och tog upp plopparna, lade mig och satte de på ögonen. Jag tryckte på start.Mina ögon är inte vana vid sun globes irritation så de började rycka och blinka under ögonlocken. Ögonfransarna fladdrade av den ena så jag gick igenom samma blinkningsprocess som tidigare och stoppade allt. Jag tog bort ögoonskydden och stängde locket och satte på start igen. Det var behagligt varmt och det fläktade skönt.Men vad nu...? HELVETE! Jag har inte smörjt in mig. Blinkprocess, av, upp med locket, ut. Fram med flaskan... stressad... känns som om det försvinner tid när maskinen är stoppad. Smörjde in mig osmidigt och framförallt väldigt ojämnt! Sprutade solcréme överallt... i väskan, på skorna, på golvet, på busstidstabellen!!!Till slut låg jag där inne igen. Efter vad som kändes som ca 30 sekunder började det pipa och så slocknade lysrören. Efter allt stoppande tror jag att jag låg där kanske... 3 minuter. Inte särskilt lyckat. Hoppas på andra gången gillt!


Nytt inlägg

Just for you. Hejsan, halta Lotta här! Jo... har ju ont överallt nu för tiden! har gjort illa hälsenan så det känns som ett enda blåmärke, snubblade i stentrappan i skogsbacken och skrapade upp framsidan på smalbenet, slog i vänstra armbågen i cash guard-maskinen på jobbet... och som om det inte räckte så ramlade jag rakt framlänges handlöst på asfaltet i förrgår kl 00:13 (igår blir det om man är petig). Jag skrapade upp högra knät, högra handen och högra armbågen och landade på väskan med en grapefrukt  i! Fick ett fult brunt märke på tröjan! Sedan är det ju det vanliga: oförklarliga blåmärken över hela vaderna/knäna. Kalle Anka moment?

Nu ska mamma ta över datorn lite!

Pussar och kramar. Saknar mina så "kängurus" down under. Kom hem snart!

Helena - sluta stjäla mat för ditt eget bästa ;)
Jenny - glöm inte mina rocky road ;) och ta det lugnt med vindruvor och mandariner!!

Kalle Anka

Ni som gick i Nyckelskolan tillsammans med mig kommer kanske ihåg att jag väldigt ofta drog paraleller mellan mig och en viss anka... jovisst, Kalle Anka. Jag har alltid varit klumpig eftersom min kropp har väldigt stor - ska vi säga utsträckning!? 

Nu har det hänt igen, ärade vänner. Jag äter väldigt mycket grapefrukt just nu! Nästan varje gång jag äter det - med tesked förstås -  så lyckas jag med någonting som Kalle så prydligt gör. Jag menar, har du någonsin sett Kalle äta grapefrukt? Jag trodde inte det var möjligt, men jag bevisade mig själv fel...... jag sprutar mig själv i ögat med grapejuice om inte det gick fram!!!

grapefrukten: 'aaaawwghhhhgagaaaaaaaaaaaaaaa, rätt i ögat, såja.... uuuugrrhggghhhh, thaaat's right!!! oh yeeeaaa'image241

Fulaste, hemskaste, naturvidrigaste bilden någonsin!

Diva-david!

David är en diva!
image240

Fan, varför ska det göra så ont?

Det är inte mitt fel!

Det är detta inlägg...

... som jag undrar över.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ne snare, shit helvete !!! fan va coolt!! =D

2007-jul-19 @ 17:07


Jag funderade på att det var Helena efter hennes mamma hade handlat hos mig och sagt att Helena (som är i Australien) hade sagt till henne att jag hade klippt mig kortkort. Jag har inte pratat med henne om min frisyr och blev därför överraskad över att hon visste om det - detta eftersom jag inte trodde att hon läste min blogg. Jag hade tydligen fel. Iaf trodde Johan väldigt övertygat att det var Helena som hade skrivet. Han sökte på IP-adressen och kom fram till att det var från Ausse. Det finns då bara två alternativ. Jenny eller Helena? Johan kom då fram till att Jenny skriver :D och inte =D. Så där löstes det... tror jag!

Här kommer en rolig liten "artikel":

'Paus drar sig inte för att tjuvlyssna på andras samtal. På bussen, på krogtoan, på fiket eller i mataffärskön - var som helst, när som helst kan vi dyka upp med öron stora som tefat.
Det är eftermiddag och på ett fik i Södertälje sitter två, till synes oskyldiga, tjejer och dricker varsin latte, samtidigt som de har spanskaböckerna i högsta hugg.

A: - Jag kommer inte klara något på provet!
B: - Jodå, de kommer att gå jättebra...
(A bläddrar i boken, och letar fram gloslistan:
A: - Men jag kan ju inte ens hälften av de här!)
B: - Jo, kom igen, vi tar ett ord som el banco, vad betyder det?
(A tänker lite och utbrister sedan:)
A: - Bänk!
B: - Mjo... det var ju rätt men det kan också betyda bank.
A: - Vadå?
B: - Ju du vet en sån som man rånar!
A: - Aha, just det. Okej, då vet jag.'

Artikeln är några år gammal. Jag hittade den iaf för några år sedan och visade den för mamma. Hon skrattade jättemycket och så har hon rivit ut den och sparat den. Nu städade hon den och hittade den!

Nu ska jag gå och sova! Jobbar imorgon. KRAMAR!!! Älskar er, ni vet vilka ni är... hoppas jag! =D

GLASS


1) Texas Pecan


2) Rocky road


3) Tofuline


4) GB gräddglass vanilj/hasselnöt/vanlj & jordgubbssylt


5) Daimstrut


6) Magnum mandel


1 875 285 731 257 387 132,04) Pigelin (Johan har fel, nu spillde han också... det säger allt!)Glassar som jag - tro det eller ej - inte har smakat (båda Johan-favoriter):

- Dumle


- Lejonet och björnen (bananchoklad)

Det finns så mycket mer jag skulle vilja säga... men det finns bara inte ord för alla mina känslor som rör glass!!!! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMM!!!!! FAN VAD GOTT!!!!!!!

Johan flyttar pilen åt vänster *plipp*                       

Anonym!!!!

Vem är denna "anonym" som skriver kommentarer. Gissar på Jenny eller Helena... kanske Anna? Vem är det????


image227

Försovning

Vaknade 07:39 imorse... bussen som jag skulle ta skulle gå 08:05 från stan. Jag ryckte upp ur sängen i en förvånad, stressad och spasmisk rörelse! Sprang upp och hämtade kläder: grönaktiga knälånga byxor, svart linne med vita mönster, grön öppen tröja, rosabaserad bh och svarta ankelstrumpor. Trosorna var redan på :P. Plockade ihop ansiktsgrejjorna så jag kunde tvätta ansiktet på jobbet, tröck ner en hårgelprodukt och slängde ner mascara och vit eyeliner. Jag hämtade plånbok, mobil och.... var fan är nycklarna? Springer runt i små cirklar som en hund som jagar sin svans. Tittar på mitt rum i sängen och på nattygsbordet, tittar på köksbänken, tittar under spegeln i hallen, tittar på tvättmaskinen... springer runt i tre små cirklar, stressad. Springer in i mitt rum igen. Tittar på byrån........... där var den. Slänger i den med. Tar ett äpple som jag kan äta på bussen till frukost och en blodgrape till nödlunch. Knölar ner allt! Fixar så att plånbok med busskort ligger överst. Kollar mig i spegeln... mosar på mina stora solglasögon och springer runt i några cirklar för att känna mig ännu med förvirrad över vad jag kan ha glömt och vad jag kan ha kommit ihåg som jag inte behövde. Jag spritter ut genom ytterdörren, låser inte, virvlar ner för skogsbacken... plockar inte ens en bigarå från vildbigaråträdet. Rullar fram längs birkagatan, svänger ner förbi Östra-zoo, viner över bron och stannar in därunder. Klockan är 08:00. Undrar ni hur jag hann allt detta?? Jag med!

Iaf så hann jag då till jobbet! Där fanns på eftermiddagen en ca 5-6årig pojke med sin mamma. Han pratade innerligt och livligt om Starwars-filmen som han tyckte att han så diskret propsade på att mamman skulle köpa. "... Luck Sköeuujwåååkärr!!!! O-o-och det var laaaavaa där. Sen kom Obna Knobi...". Han pratade länge och väl om denna Obna Knobi från Starwars med yviga gester och ögonbryn som skulle nuddat taket om det inte vore för tyngdkraften. Obna Knobi var tydligen en väldigt intressant person!

Sedan var där en tjej på ca 12 år som stod med sin mamma, hon tittade noggrant på mig. Hon är ofta där med syskon och kompisar och köper godis. Jag tänkte 'Hon inspekterar säkert min nya frisyr!'. Sedan skulle jag vänligt fråga modern om hon ville ha kvittot. "Vill du klippa dig".... HÖLL jag på att säga. Men jag lyckades rädda mig undan med "Vill du klivittot?". Hon märkte inget speciellt med frågan eftersom den blev rätt så sluddrigt uttalad. Men tänk... om jag hade frågat en kund om hon ville klippa sig! :| Det skulle nog framkallat en underlig reaktion.

Här är några ord:
- Solarium
- Stegräknare
- Fitflops
- Skor
- BH

image225  image226

3 timmar kvar

Sedan ska jag upp och jobba. Heldag! 0845 till 1815! 9 h och 30 min kassa!!!! Borde ha dragit hem tidigare, men vafan... jag åt ingen glass iaf!

image221image222image223image224


PS: Jag tjänar faktiskt otroliga 1658,30 kronor på morgondagens timmar =D
Ka-ching!!!: DS


Rocky road

image220

Insparque

Jag fick ett brev från SU! Eller nej... Stockholms universitet... det är bara KTH som vi skymfar med förkortningar, eller hur, Malin! ;) Där stod iaf om den tre veckor långa - till synes underbara - insparken (insparquen). Där nämns kortfattat termer som: "grodans studentliv", "Staben börjar nu ta emot mutor...", beachparty, "Jakten på den ultimata muffinsen." (låter farligt tycker jag), "Vi kom, vi såg inget, vi segrade!", "Mer muffins åt folket!" och "yngel förvandlas till grodor". Dessutom verkar det vara pub  två ggr i veckan då också! Jajjemensan, så var det! Förutom tredje då det "bara" är EN!

image219


OJOJOJ, säger du nu!

image218

Nu är det klippt!

;D

Emma och Johan

Emma hälsar "sug k*k!".
Johan hälsar "slicka f*tta!".
Jag hälsar "kruuusbäär!!!!!!!!!!!!!!"

Måste du säga mm hela tiden, du vet att jag älskar bananer!

Nu ska vi fläta en riktig fläta
vem ska vi fläta den flätan på? (8)

Emma har ett knivjack i benet
Johan vill skura Emma
Johan vill plåstra
*host*
Emma har rökslem som är svart, kommer hon dö i förtid
Hennes ena sida i magen pulserar snabbt
Det gör ont när hon kissar
*hihohihahaha*
Hon går jämnt på Stanleys kom dit om ni vill!

Så som vi minns henne


RÖTT!

Idag har jag målat tånaglarna. SJUKT flummigt foto blev det! =D
image156
image155

Jag ska snart börja skolan. Det känns helkonstigt! Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är pirrig, förväntansfull, entusiastisk, pessimistisk, glad, rädd, fundersam, tveksam.... vet inte vaaaaaaaaad! Jag ser mest av allt fram emot att träffa lite nya människor. Och alldeles själv sen!

Lågstadiet (Brunnsängsskolan) började jag tillsammans med Christina, Christoffer och Anders från dagis. 6:an (Nyckelskolan) började jag tillsammans med Emma och Johannes från Brunnsängsskolan. Gymnasiet (S:ta Ragnhild) började jag tillsammans med Janette och Helena. Det är dags för mig att stå på egna ben nu.

Idag solade jag min mjölkvita hy ;)... solade en kort tid innan jag var tvungen att smita iväg till jobbet. Efter många solcréme-om-och-men kom jag ner och lade mig på den enda fläcken som var solig kl 10:30 på morgonen på gräsmattan vid lekplatsen på Bergsättravägen.  Jag låg där ensam i en dryg kvar sedan börjar ljud nå mina öron.

Mamma: "Nää... då får du faktiskt gå tillbaka in!!!"
Son (ca 3 år): "Mammaaa...."
Mamma: "Jag sa åt dig och nu räcker det!!!"
Son: "Uäääääääääääääääääääää!!!!"
Mamma: "Nää, nu får du sluta!!!!"
Son: "Mammaaaauuuuäääääääääääää...!"
Mamma: "Jag sa åt dig!"
Son: "... äääääääääääääääää...!"
Mamma: "....."
Son: "... ääääääääääääääääääääääääääää...!"
Dotter (6 år): "Lalalalalalalaa..."
Mamma: "........"
Son: "UÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!!!"

De har hunnit fram till lekplatsen nu från sin port. De är ca 10 meter från mig. 'De kan ju inte komma hit, det finns ju en STOR gräsmatta att sitta på' tänker jag.

Mamma: (pratar i mobilen)
Son: "Uääääääääääääääääääh!"
Dotter: "SVAAMP!"
Mamma: "(pratar i mobilen) jaa gumman, svamp (frånvarande papegojjar vad dottern sa för att låtsas vara närvarande)"
Son: "äh... uä? (börjar ana att han inte får någon respons för ansträngningarna)
Dotter: "MAMMA! Kantareller!"
Mamma: "Mm, kantareller! (tar några sekunder) Kantareller?? (Hon verkar inse att det kanske är kantareller men tappar intresse för sin dotters svamptittande och går vidare, pratande i mobilen)."

Jag hör hur de närmar sig! 'Några meter bort' tänker jag.

*schwooof*schwooF*schwoOF*schwOOF*schWOOF*scHWOOF*sCHWOOF*SCHWOOF*
Son: "(Högt, med foten inbromsat ca 1 cm från mitt huvud, därav schwoofandet som närmade sig) HON SOLAR!"
Mamma: "Ja, flickan solar!"
Katinka: ('ja, flickan solar! Lämna flickan ifred!')

Helkväll vid google!

image152

Såhär kan jag ha, så slipper jag se eländet iaf:

image153

Och så en uppdatering på nya kalsongmodet:

image154

Hair

image151

Yes sir

image150

Björn Axén, here I come!

Jag kom - efter att ha tittat på Björn Axéns prislista - fram till att jag nog skulle ge Michel's en andra chans. Jag ringde Michel's imorse och frågade hur mycket det kostade för mig - med mörkblondt hår en dm nedanför axlarna - att bara färga håret i den färgen jag ville ha. "700-800 kr!". Okeeej... nu tyckte jag inte att Axén lät så jättedyrt längre! där kostade det 1550 kr hos en top stylist att både färga och klippa! Jag ringde alltså Axén och ska dit kl 0900 på onsdag morgon! Tjoho. Ska bli omhändertage på baksidan av Åhléns av någon Natalie 4 trappor upp vid hissen!

image149


Stockholm... tooook!

Letar efter en bra frisör. Kom på den geniala idén att googla på "bra frisörer i Stockholm". Hittade en hel del. De som de flesta verkade föredra var:

image144

image140

Dessa lät väldigt proffsiga och jag är säker på att jag har hört båda namnen nämnas flera gånger i olika sammanhang i ELLE som jag så flitigt har läst nästan varje månad de senaste 2-3 åren. Säkert dyra!!! tänkte jag. Nu tänker jag mer: "jag ska nog ringa salong Michel imorgon och beställa en tid där!!". Salong Michel ligger bekvämt belägen i Södertälje centrum och har vad jag skulle kalla "en normal prislista". Enda anledningen till att jag inte vill klippa mig där är att förra gången så hamnade jag hos en oerhört nonchalant snubbe som INTE frågade minsta lilla hur jag ville ha det. Detta är en idé om ungefär hur det lät:

(*kloppedi*kloppedi* Han kommer fram och står tyst och liksom ser rakt igenom mig.)

K(katinka): Hej!

F(frisören): ... hej.................... jaha?

K: Ehm... jag skulle vilja ha lite urklippt till axlarna ungefär.

F: *suck* Aah... HANNAAAA!!! (han skriker som en kåt kissekatt, högt och ilande)

(Han ber om hjälp eller nåt och så sätter han igång)

(Han klipper med lealösa fladdriga fingrar och blicken flackar som om han skulle haft nåt bättre för sig och som om han tittade på ett ovanligt tråkigt avsnitt av "Pantertanter" vid sidan om som han redan sett minst fem gånger)

image145

(Jag märker att han fortfarande har håret i mittbena och han har klippt rätt mycket. Håret är nytvättat och blött. Han har inte frågat hur jag vill ha benan så jag flikar in med en kommentar)

K: Jag skulle vilja ha benan såhär (visar hur)

F: *suck* åkääj.... (Han ser ut som om han inte ens tänkt fråga och tyckte att jag var onödig som var tvungen att röra vid håret och gjorde en besvärad slå rörelse med sin äckliga benlösa hand och rättade till några hårstrån som kommit på avvägar)

(Han klipper lite HÄR och sedan lite DÄR. Sedan slänger han - ointresserat och till synes utan den minsta passion eller ens ett tecken på att hans ögon är vid liv - över benan på andra sidan, sprayar på lite hårgrejs och fönar. Så säger han)

F: Mhm... (Han lyfter upp en spegel. Detta omfattade hela frasen: "Då var det klart, blev det bra tycker du?")

K: Det blev jättefint! (Jag ler trevligt.)

F: Bra... (Han går och hämtar en sopborste och sopar runt lite. Det var det sista ordet som han sade till mig)

Jag tyckte hela tiden att det var vääldigt underligt att han inte klippte utefter hur benan låg, utan fixade den EFTER frisyren var klar. Men frisyren såg fin ut så jag tänkte inte mer på det. Detta var några dagar innan julafton. Dagen före julafton tvättade jag håret. Jag upptäckte när det hade torkat, att det såg väldigt "pixligt" ut. Det såg liksom amatörmässigt hackigt ut. Alla i släkten höll med på julafton. Jag fick iofs en gratis omklippning där (efter att mamma klagat, jag skulle aldrig klaga). Men du fattar. Nu ska jag göra en mer... omständig klippning/färgning... dyrare också. Därför vill jag ha någon som är riktigt duktig... men jag måste ju ha råd också. Så det blir nog där iaf!

Nu ska jag nog sova!! 01:52 är klockan. Jag sa godnatt till alla på msn för ett bra tag sedan!

image147

Nattinatti. Sweet dreams are made of these!


Teckna

I några dagar har jag succesivt kladdat ner Jack Sparrow på ett papper. Det började som att teckna men slutade med två alldeles för korta svarta pennor och en massa kladd. Allt tog en sväng åt helt fel håll när jag upptäckte att näsan hade blivit för lång och att högra ögat hade vandrat för långt in i ansiktet, iaf så dokumenterade jag utvecklingen! Uppmärksamma skillnaden mellan bild nr 4 och bild nr 5, se ena ögat. Suddegum är mer eller mindre värdelösa när det gäller färgpennor. Det ser ut som en slemig, socialt missanpassad mexikanare som bär runt på ett svärd och en sned lyktstolpe:

(CENSUR)

Kunde man vara mer missnöjd... då skulle jag vara det!Sedan ritade jag en bild som jag blev mera nöjd med... detta eftersom den bara tog 5 minuter att rita. Det känns mindre misslyckat om man inte anstränger sig!(Jag blev så missnöjd med Jack-Sparrow-bilderna att jag tog bort dem helt enkelt!)

Levnadsbeskrivning

anna säger:
gör du em da?

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
imorron?

anna säger:
nu ida

anna säger:
em

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
frågar du vad jag gör imorron eller idag?

anna säger:
ida

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
blir frisk... förhoppningsvis

anna säger:
just de du sjukling

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
känner mig bara sämre varje dag

anna säger:
måste bli frisk

anna säger:
=(

anna säger:
fy vad trist men du måste

anna säger:
vila inte springa eller röra dej måste ta dte lugnt!!!!

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
jag var faktiskt duktig imorse

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
vaknade 10

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
åt frukost

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
gick och läste i sängen

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
sov en timme

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
läste lite till och drack te (spall massa te på lakanet - men det hör inte hit)

anna säger:
Bra håll samma lugna tempo!

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
men sedan orkade jag inte ligga kvar längre

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
tog ett bad på 10 minuter

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
sedan kände jag mig helt utmattad och var tvungen att lägga mig ner

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
sedan sminkade jag mig och klädde på mig

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
vita shorts och svart topp

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:

anna säger:
bra attd u tar det lugnt dte e ett måste för dej!!

anna säger:
Du felfel

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
nu åt jag fruktsallad

anna säger:
du sitter för

anna säger:
lättkläd

anna säger:
klä på dej!!

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
hahahahahhaha

Tinka - http://tinkalinka.blogg.se säger:
jag är varm som en tok iaf!


image124
 Lyssnar på Johnny Cash - Hurt!!

"I hurt myself today, to see if I still feel. I focus on the pain, the only thing that's real." (8)


Safari

Screw, bajs, sarre! Kollar om folk som söker på dessa ord går in på min sida. KRÄVER fler läsare!! =D

Harajuku!

Harajuku är såna där skittuffa japanska tjejjor som bara ser helt galna ut! Det skulle vara härligt att vara så... iaf nästan! =D Här skickar jag med lite bilder!


Urskön stil - hon till höger.


OKEJ, det här har ingenting att göra med vad jag tycker är snyggt att göra. Bara titta... och förundras... räds mänskligheten!!!


Hon till vänster hade söt stil... om man tar bort tellie-tubbies-öronmuffarna!!!


PUSS!!

Hänvisar till: http://www.japanforum.com/gallery/showgallery.php?cat=2

Fan vad coolt!

Vad ska nu JAG våga?

image120

Frisyr

Jag vill klippa mig. Snälla söta: kan inte jag få lite tips? Någon snäll söt liten människa som har någon idé om hur jag ska klippa mig?


Såhär tråkigt är mitt hår nu! Ser du inte hur ledsen och lidande jag är?
 
Snälla... du ser i vilket behov mitt hår är av en klippning av vilken som helst typ av slag. Hjälp!!!

Om mig?

Igår skrev jag i Alex Schulmans blogg. Frågade en normal fråga. Undrade över hur i all världen han hade så mycket tid över till att skriva i sin blogg. Jag vet att han är nån slags mediaprofil på olika sätt och att han jobbar på aftonbladet + har jobbat på expressen men inte mycket mer! Här kommer då citaten:

"Kommentar från Katinka (svar):

Du! Jag är väldigt nyfiken. Idag är det måndag! du har skrivit - vad kan det vara - typ 6 inlägg på din blogg redan, och klockan är vara 12:41!

Vad GÖR du? Hur mycket fritid har du egentligen???

Är nyfiken på ett svar!

Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 juli 2007, klockan 12:43"


Sedan fick jag är kommentar från en annan bloggläsare. Denna var ytters nedlåtande!!!:


"Kommentar från Grisen (svar):

Söt Katinka är! Vet du vad Alex jobbar som Katinka? "hur mycket fritid har du egentligen".. sött!

Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 juli 2007, klockan 13:07"


VA? Liksom. Aja, ursäkta om jag låter hjärndöd. Jag letar vidare om Schulman mot all förmodan har svarat:


"Kommentar från Kristian (svar):

Katinka e värdens bästa syrra!! /Kristian"


Ööh... jag tänker djupt bak i vrårna av det som kallas... hjärna va!? Kan han mena inlägget om Jannike när hon ville flytta ut mina leksaker till ma's och pa's rum? Vet ej! Iaf, sedan:


"Kommentar från Kristian (svar):

Katinka e världens bästa syrra!! /Kristian

Olämpligt? Tipsa moderator!Skrivet 2 juli 2007, klockan 14:20"

Öööh... nähä. Inget svar. Man har väl inte tid me sånt om man får 2000 kommentarer om dagen!

Pussar och kramar!

Snygg utstrålning

Igår diskuterade jag faktiskt tjejer med David. Jag kom fram till att det var supersvårt att komma fram till kända personer som har det där lilla extra bara genom att titta på bilder. Det är hela paketet som liksom gör hela grejen. Jag vet ju att jag har tänkt "oj vad snygg/sexig hon var" ibland i filmer och så men kunde inte komma på en enda. Lovar och svär att så fort jag kommer på någon så lägger jag ut en bild!

Däremot vet jag en del killar! Lägger ut dem nedan. Tänk på att alla inte ser så himla speciella ut vid första anblicken kanske. Man måste se filmen/serien för att förstå

           
Ben mcKenzie    Johny Depp           Jude Law       Matthew mcFadyen
O.C                     Pirates of the          The Holiday       Pride and prejudice
(Ryan Atwood)     Caribbean               (Graham)        (mr Darcy)
                          (Jack Sparrow)                               Det är fullständigt
                                                                              löjligt hur påverkad
                                                                              man blir av honom

Hårspray 2

Har börjat fatta lite hur det funkar med hårsprayen! Nu tycker jag att det är ganska fint! =) Det brukar vara så... pudligt, annars! Nu är det bara det lilla problemet att..... mjaaa.... man kan säga så att det skulle vara rätt svårt att dra fingrarna genom håret!


image114

Stormen är över

Nu kan alla pusta ut. Inga stormvindar viner förbi inatt. Bara härligt stiltje. Lugn och harmonisk Katinka andas ut... luuugnt och stillsamt.

Det är så skönt... att inte vara arg.

Ibland....

... vill jag bara komma bort härifrån. Ta alla människor som jag tycker om och mår bra av med mig! Åka bort och försöka må bra igen. Att försöka må hyggligt i 24 timmar i sträck utan allt skit som staplas som platåsulor under fötterna ju längre dagen går. Att ha allt utrett och på nytt utan att behöver oroa sig för vad det ska stå i nästa sms eller hur lång tid det kommer gå till nästa bombnedslag av koskit bak i nacken. Sån där skit som liksom snö rinner ner i kragen och liksom stannar där tills man duschat. Men det är bara det att duschen fungerar inte, för det är kalklagringar i rören så ju mer man duschar, ju äckligare blir man. Det enda man kan göra är att byta rör och dusch och avlopp och badrum och hus och stad...

 image112

"... sail away with me honey
I put my heart in your hands
sail away with me honey now, now, now
sail away with me
what will be will be..."


RSS 2.0