Hårspray

Vill klippa mig! För att ganska bra tag sedan så hittade jag, ÄNTLIGEN, en frisörsalong där jag blev nöjd med resultatet. ÄÄÄNTLIGEN!! Tror ni inte, efter mitt första besök, att de går och brinner ner!? Jovisst talar jag om Hårimperiet bredvid Lindex. Iaf har jag gått runt och deppat lite över hårbollen på mitt huvud! Så kommer jag fram till "nästa lön köper jag hårspray!!". Så kom 'nästa lön' och jag gick till H&M och köpte en gigantisk burk med hårspray som kostade 24.90 kr. 'Ett riktigt kap' tänkte jag glatt. Tvättar håret på kvällen och nästa dag - när mitt gigantiskt tjocka hår har torkat - tar jag loss locket från sprayburken. Såhär står det på burken:

" BIG SIZE!

PROFFS
Super Extra Strong
HAIRSPRAY"

... och sedan står det:

"Gör såhär: kamma eller borsta håret" jag kammar det "till den frisyr Du vill ha." håret är borstat men mitt hår är resistent mot frisyrer... så där sprack det! "Spraya därefter Proffs hårspray jämnt och fint över frisyren." jag funderar, jag har ju ingen frisyr... men jag kanske kan försöka spraya och snabbt försöka fixa iordning någonting under tiden. Jag tar sprayflaskan och förbereder mig för att spraya ett riktigt moln runt håret... så som de gör på TV. *PSCHHHH*. En fläck uppenbarar sig på vänster sida av håret. Oj... det gick ju inte bra. Jag måste hålla in sprayknappen lösare och under en längre tidsperiod. Jag höjer flaskan igen och sprayar. Nu är halva ansiktet blött och mitt vänstra öga pressar fram små parfymtårar. Jag tvättar mig ganska... väldigt frenetiskt (rädd för att bli blind). Sedan fortsätter jag på samma sätt som första gången med små fläckar här och var. jag mosar omkring håret lite med händerna och voila... mitt hår ser likadant ut. Detta med en förbättring. Pga stelhet faller inte lugghåret in i ansiktet. Instruktionerna fortsätter retsamt med "... är lätt att använda..." men slutar nådigt med "... och lätt att tvätta ur."Känner mig mer lyckad än denna påfågel iaf!!


HELVETES JÄVLA HELVETES SKIT!!!

Jag är förbannad... okej? Dra åt helvete!!! DRA ÅT HELVETE!!!! AAAAAAAAAAAAH!!!!

Jävla k*kh*ra!!!! SKITHELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FUCK OFF!!!

Fan får Alex Schulman skriva grisfitta i sin blogg så får fan jag skriva vad jag vill i min!


F          I            T            T           A           !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image110


Öh... HAHA!

Jag har precis, bland alla lappar, hittat världens skönaste kommentar från en viss 5årig tjej!(början)

1989

December 

26: Klockan är 20:30 på kvällen annandag jul. Mamma och pappa sitter i soffan i vardagsrummet och tittar på TV. Jannike och Katinka ligger i sina sängar för att sova. Plötsligt kommer Jannike bestämt uppknallande, gnuggar sig sömnigt i ögonen och näsan. 'Pappa, jag ska förklara en sak för dig.' och så berättar hon om en lösning som hon har funderat ut alldeles själv i sängen. Katinkas leksaker ska vi flytta ut i mammas och pappas rum så att Jannike får barnkammaren för sig själv. Om Katinka vill leka får hon gå in i mammas och pappas rum. Men om leksakerna inte får plats så kan vi ju lägga några i köket eller i vardagsrummet.

(slut)


Älskar dig systra mi.

image109
Ja, jag rumpar i princip min syster i ansiktet. Ja, det ser ut som om hon helst vill vara någon annanstans. Ja, det var den enda bilden jag kunde hitta på min syster från rätt tidsperiod i mitt album................. och nej, ingen censur här inte.


Minsann inte

Det verkar som om det blir jag och jag ikväll. Jag är totalt utesluten ur gemenskapen av giltiga skäl. Och de som inte ingår i denna finns inte att nå för tillfället. Blir nån mysig film med mamma och lite god mat! =)

Köpte tre tröjor igår... en av dem har jag på mig idag. Tog bild på den nu med webcamen som har lite damp, så den blev svartvit. Drog i alla de spakar som jag alltid drar i men den enda färgen jag lyckades få fram var knallila!

image108

Visst är han väl stilig! :P KRAM!

Äntligen!

Imorgon (idag) är jag ledig!!! Underbart!!!!!!!!! Vet inte vad jag ska hitte påå bara! 

Jag hyrde (gratis) hem "stolthet och fördom" idag. Jag och mamma tittade på den. Fjärde gången för min del och så har jag ju läst boken också på engelska i skolan. Den är sååå bra! Underbart underbar. Så himla fin!

Sedan hyrde jag "The Holiday" också men har inte sett den ännu... den verkar tråkig men jag ska försöka ge den en chans!

Hmm, molnigt imorgon... gråa moln också! Usch... =(  Nää... jag vill göra nåt imorgon!

image107

Usch

Är jag gravid? Jag ser ut som ett bowlingklot!

image106

Femtio öre!

Idag skulle jag köpa en Mannafrutti och så jordgubbsylt på min rast på jobbet. Mannafruttin kostar 7.90 och det fanns flera olika syltsorter. (Den billigaste skulle jag ha). Den billigaste var en ICA-refill-korv. 14.90 kostade den. Går mot kassan. Drar upp en tjugolapp. Räknar ut... 23 kronor. Letar efter tre kronor. En... tvåå.... och så en femtioöring. Två och femtio. 'Skämtar du med mig Gud?'.  Söker igenom min lilla "plånbok". Nää... JAHA, får väl splitta en tjuga till. Går fram till kassan och ger Philip två 20-lappar och stoppar motvilligt tillbaka småpengarna. Jag får tillbaka 17 spänn och ska stoppa ner dem hos de andra slantarna. Då vänder jag tydligen hela skiten upp och ner så att pengarna trillar ner på golvet. Jag böjer mig ner och plockar: en enkrona, två enkronor. en femtioöring... men vad fan......... TVÅ FEMTIOÖRINGAR... TREEE KRONOR???????????? Ett par sekunders tystnad med tillhörande syrsmusik i Katinkas huvud. 'Vad vill du mig?' frågar jag och hoppas att de högre makterna lyssnar.

image105

Sött!

Idag när jag satt i kassan så kommer en liten flicka på kanske 7 år framspringande till mig och frågar: "Var har ni knälypor!?"

Jag tittar på henne ett tag, sedan säger jag "menar du klänypor?".

"Jaha." Säger hon.

SÖÖÖÖT! Knälypor!


Sedan har jag tänkt på en sak. Vissa människor verkar tro att kompisar ska vara perfekta. Men så är det inte, man får ta det goda med det onda! Jag är glad över de underbara människorna i mitt liv och förväntar mig inte att de aldrig ska trampa snett! Detta kommer från den minst perfekta av dem alla. Jag säger inte detta på grund av nåt som har hänt, men jag märker bara att många förkastar vänner för något enstaka klavertramp. Det är viktigt att förstå att resten av befolkningen är precis lika lite problemfri som du själv är.

Tinka liten

Mamma har städat bokhyllan nu eftersom hon har köpt en ny. Ut ur bråtet letade sig en plastmapp fram. Plastmappen var full av små anteckningsblockslappar. På dessa lappar har mamma dokumenterat vissa händelser när både jag och Jannike var små. Här är några som jag tyckte var himla söta.

image104

1989-09-09 (Katinka, 2 ½ år): "Katinka har ingen lust att äta filmjölk på morgonen. Jag gör iordning min egen frukost (fruktsallad) och lägger en bit banan i Katinkas filmjölk. Hon tar den och börjar äta och säger 'Jag skrattade när jag fick en banan av dig. Tack för hjälpen!'."

1990-08-01 (Katinka, 3 år och 5 månader): "Katinka ska sova och ligger i pappas säng. Efter ett tag kommer pappa in och får se detta. Katinka ligger med 4 kuddar under huvudet. Hon har tagit av örngotten och ett av dem har hon på huvudet. Hon ligger allvarligt med armarna utefter sidorna. Pappa har svårt att hålla sig för skratt, frågar 'Varför har du gjort sådär, Katinka?'. Hon svarar 'Jag vill ha det så!'. När Katinka har somnat ska mamma bära över henne till hennes egen säng. Mamma lyfter på täcket och får se ännu ett örngott. Det har Katinka trätt på benen upp till bröstet."

1992-04-29 (Katinka 5 år och 1 månad): "Katinka ska skriva på en teckning som morfar ska få på sin födelsedag. 'Jag ska skriva Broander. Är det det som börjar med Bajs eller är det det som börjar med Pappa?'."

1993-05-03 (Katinka 6 år och 2 månader): "Katinka och mamma är på väg till dagis i solskenet. (Jannike har sagt hej och gått mot fritids.) Vi pratar om bilar och att de måste se sig för precis som vi när vi går annars kan de krocka. Katinka säger: 'Om man blundar när man kör bil så kan man köra in i en buske med en blomma på. I en blomma kan det sitta en geting som kommer på bilen så att den blir repig'."

Lön

Idag, ja dåå har jag fått min lön... vad ska hända med den då? Inte bra... sätter nog in 2000 på sparkontot annars kommer ALLT gå åt... snabbt!

image103

En klagosång från en bittermandel!

image102

Dumma hela världen. Nu vill jag bara gråta. Men det känns meningslöst att sitta och gråta helt ensam. Jag var så glad att jag skulle vara ledig midsommarafton och så kollar jag på schemat på jobbet idag.... nämen vad står det där? Katinka: 1000 till 1400. Jag blir ganska överraskad och tycker det är konstigt, men jag gör ingen big deal av det eftersom jag skulle vara i järna nån gång 16 trodde jag.

nu började jag gråta. allt bara släppte.............

Iaf så kom David in i affären sedan och så sa han att han och Johan skulle åka 14. Kul, då slutar jag och kommer in i stälje 1430. Nästa buss går 16 säger han. Jaha, skitsurt. Jag var liksom ledig igår - onsdag - och så sätter de upp nygjorda scheman då och så kommer man in till jobbet (dagen före midsommarafton) och får reda på att de har ändrat så att man visst ska jobba då!!! Är det en högtid måste de ju fråga innan de ändrar!!! SÅ JÄVLA PISSFÖRBANNAD!!!

Gråter inte längre... är härdad

Iaf så måste jag åka ensam till Järna och jag har ingen aning var jag ska gå från hållplatsen sedan. Det skulle inte ha varit ett problem om det inte hade varit så att jag inte har några pengar på mobilen... eller kontot! Jag kan ju inte ens ringa och fråga var jag ska gå när jag kommer fram! Frustrerande! Sedan så har mamma varit frustrerad och irriterad hela kvällen och jag blir ju så jävla påverkad och försöker låtsas vara glad och snäll men det går liksom inte. Och så mår jag illa så det känns som om jag ska spy och har frustrationshuvudvärk! Så skulle jag få låna pengar av mamma men så tyckte hennes bank inte att midsommarafton var en vardag så det gick ju inte............. sedan så ligger det en massa skit och bara puttrar under ytan. Får typ ångest varje gång jag får ett sms för att jag förväntar mig att det ska stå något hemskt. Jag är på helspänn dygnet runt.

Nu känner jag mig ännu värre. Jag skrämmer bort alla på msn med min bitterhet!

Gubbar

Sedan är det en gubbe med blå näsa som handlar hos mig på ICA:

Jag: "Vill du ha kvitto?"

Gubben: "Näää!!! Inga bevis!" *skälmskt leende*heee-heee*

Brrr!         

Kärring!

Idag har jag varit ganska trött... seg allmänt! Detta skrev jag (som bevis på detta) på ett kvitto mellan kunder när jag satt i kassan på ICA:

"En tant och hennes gubbe var här. Jag sa 'hej', gubben sa 'hej'. Tanten lyfte på ansiktet och tittade på mig och skrattade till... 'är jag så rolig att titta på?' (tänkte jag) Sedan tappade hon en peng... kärringen."

Ööööh... jag känner mig irriterad på äldre väldigt ofta just nu. Jag ska ge mina anledningar:

1) Gubbarna ska alltid svara på frågan "vill du ha kvittot?" med, "nä, det kan du få av mig" och flina lite skälmskt som att de tänker "nu var jag allt lite busig!". Och då är det - i manus skrivet - jag som ska svara (också lite busigt) "tack så mycket" med fejkglimten i ögat.

2) Fast de kan också svara med "jaa... jag måste hem och redovisa för frugan" med ett exakt lika skälmskt leende.

3) Tanterna ska alltid utveckla sitt svar - om de vill ha kvittot - med "ja, jag kan ta det... det är bra att veta var man har gjort av pengarna", samma person kan handla av mig tre gånger på samma dag och så säger hon det varje gg. Visst, det låter inte så farligt. Men de säger det som om de försöker få mig att förstå att det inte är pga att de inte litar på mig som de vill ha det.

4) Sedan finns det faktsiskt en eller två kärr... ehm, tanter som hela tiden "glömmer" att ta en kasse när det är jättelång kö och säger "oj, då... nu glömde jag ju kassen" och låtsas leta efter plånboken. "Hur mycket kostar en?" Sedan säger jag "nämen, det är okej... du kan ta en bara". Tror du att de ser tacksamma ut. Nä de bara fiskar upp handen ur väskan och spatserar bort och tar - ogenerat - en drös med kassar! En gång sa jag "1,50 tack", tanten svarade med att irriterat dra upp handen ur väskan och säga "jag tar en fryspåse istället".

5) Sedan har vi tanterna som totalt ignorerar kön som slingrar sig långt bak bland godishyllorna och väntar hela långa tiden medan jag slår in varorna. Bara står och tittar. Sedan när jag säger hur mycket det kostar, då går de runt kassan och ställer sig längst ner, hiver upp fetingväskan på bandet och börjar sitt eviga sökande efter en plånbok. Plånboken höjs långsamt upp i luften av en hand som har fastnat i någon slowmotionrörelse som om luften var gjord av gröt. Sedan fattar hon tag om blixtlåset - fortfarande helt ogenerat efter att ha fixat iordning innehållet i väskan till perfektion - och stänger väskan, prydligt! Hon ställer sig framför mig, ler inte, ser mig inte i ögonen, låtsas INTE om kön, gräver fram glasögonen ur den tantbulliga bröstfickan och öppnar sin plånbok. "Hmmm..." låter det i en nyans av slött du aldrig har hört maken till. Efter otaliga suckningar och högljudda funderingar på om det var nåt mer "undrar om jag inte skulle gå bort och hämta en ost... har ni ingen grädde kvar på lagret? Hmmm... äsch... jag får ta det någon annan gång...." En paus medan hon väntar på att jag ska protestera. Jag säger "Ja... vi har ju öppet imorgon med" och ler fånigt. Hon grymtar och erkänner sig slagen. Hon får äntligen fram ICA-kortet med sina knöliga, fula rödmålade häxnaglar. Drar den låååååångsamt genom kortläsaren. "Du får nog ta och dra lite fortare" säger jag när skärmen upplyser om "kort oläsligt". Nu drar hon så att vinden viner och kassan knakar. Jag handgripligen sliter kortet ur handen på människan och drar det i kassan. *Blip* så var det klart. Nu ska hon bli av med smågruset bara... "hur många 50öringar går det på 356 kr?"

6) Livsfarligt lång kö: "Ett ögonblick bara... jag glömde skinkan". *Haaaas*haaaas*haaaaaaas*haaaa....* Bokstavligt talat 3 minuter senare. *....aaaas*haaaaaaaas*haaaas*. Tanten är tillbaka med skinka, ägg, ost, sallad och purjolök. Generad? NÄÄÄ!

7) Saknaden av syn: ICA-kortet är framme. *Shwoop*. "Gick det?". På displayen för kortläsaren står det mitt framför tanten - som t.o.m. dragit på sig läsglasögon för att slå in koden - antingen: "bonus registrerad" eller "kort oläsligt". Men tantens rynkiga ögonfranslösa öga ligger fast vid mina... lite vickande som vattnet runt en segelbåt, men ändå fästade vid mina. Inte orkar hon bespara mig besväret att säga "ja" tre gånger (mycket tydligt) för att hon hör sämre än hon ser, nä... hon ska prompt fråga!

Nu ska jag inte skriva mer. Då kommer aldrig någon vilja prata med mig igen. Jag tycker om tanter och farbröder... men jag blir bara såååå.... ARGH! För mycket av det goda...?

Pussar och kramar!!!


Roxette

Målaren står utanför i hallen och lyssnar på... Mix Megapol tror jag, ni vet programmet med Adam och Gry!? Iaf så gick det igång en låt: "Roxette - Fading like a flower". Först var han helt tyst, sedan mitt i så hör man ett tyst "...hide away" och "... fading like a flower..." och ett stycke längre fram "... rooose...". Det hela fortsätter med då och då tillbakakommande visslingar. Hahaha! Lite sött faktiskt.

image99

Nyvaken...

... jo jag sitter just nu ganska mycket vid datorn  när jag inte är på jobbet förstås. Detta beror på att en målare tapetserar/målar mitt rum, köket, lilla toan och hallen. I vardagsrummet är det "ganska" fullt just nu!


Min säng står mitt bland otaliga möbler ifrån helt skilda rum... här på kontoret sitter jag i ungefär samma röra! Lilla toaletten vet jag inte vad man ska säga om. Just nu står Johan, målaren, och slår och skrapar på väggarna här utanför i hallen.


Mitt rum är i princip klart och jag ska försöka flytta in igen när jag kommer hem från jobbet ca 21:05 ikväll! Fan vad sköööönt! Slipper jag fly in hit hela tiden. Hur kul tror du att det var att sitta i sängen imorse - som just nu är riktad i linje med hallen - och äta frukost osminkad och jävlig med håret på sniskan i sov-Tshirt och mjukishotpants med en relativt  ung kille stående mitt i synfältet... dvs att jag självklart också satt mitt i hans... synfält!

Inte hade jag lust att vara iordninggjord och klar när han kom 07:15! Jag börjar faktiskt 12:00 idag!

  
Nu lyssnar jag på "Molly Sanden - Det finaste någon kan få".... blö! Visst hon sjunger bra meeen... mjäää. Nu är du väl glad va Anna! Skulle hellre lyssna på "Eskimo Joe - Black fingernails red wine" men jag har lyssnar så mycket på den på så kort tid att jag redan börjar lyssna sönder den!

HAHA... Molly sjöng "... och du får dubbelt upp... ". Trodde hon sjöng "... Doobedooobe dooooooooooo"! HAHAHAHAHA!


Men nu pratar människan i telefon igen (målaren)!


Nä, jag fixar inte det här! Nu kör vi igång eskimån iaf! Jag har ju lyckats lyssna sönder "Rhianna vs Jay Z - Umbrella" rätt bra iaf!


Liten flicka till sin syster om precis betalda godispåsar, hos mig i kassan på ICA:Lilla flickan: "Vilken är min?"

Systern: "Inte den iaf, det är mammas. Den är skrynklig!"


Kom ihåg:

Micke: Ouzo och kamera.

     
Tvätta jobbtröjan efter jobbet......................... det var väl det?

Instängd

Kom hem vid 1100 och så var bara underlåset låst. Hmm... jag kollade runt lite... ingen hemma. Ringde mamma. Var målaren som hade gått på lunch troligtvis och inte låst överlåset. Jag duschade och gjorde mig iordning... bytte kläder! Sedan plingade det på och det var två snubbar med köksluckor som ska sättas in. De får kila in i köket och så sätter jag mig vid datorn. Jag funderar på hur länge de ska vara här eftersom jag hade tänkt gå ut. Jag misstänkte nämligen att de inte hade nycklar eftersom målaren har dem och jag tror vi bara har ett set extranycklar hit. Sedan säger de att luckorna inte passar och frågar om jag har numret till Paul Estelle. "Vem fan är Paul Estelle" tänker jag och säger "Nä." Sedan går jag och kollar upp numret på hitta.se. Ger det till honom och han säger "Det gick fort... hightech!" Haha... iaf så ska Paul komma om typ 10 minuter. Får se hur länge han ska stanna kvar. Vill ju ut... tror det ska bli molnigt i eftermiddag. Vill njuta av blå himmel så mycket det går. 

                                         <----- FIN!!


Dagbokboksdokumentering

                             

Nu får ni kolla på bilderna för jag fick faktiskt nästan mjölksyra av inscanningen!!!

PUSS

PS

Läs Alex Schulmans blogg. Så sarkastiskt, ironisk, rolig och underbar. Tack för tipset Jenny!!!

image47
Bilden är tagen från Schulmans egen blogg. Schulman till höger. Okänd het dejt till vänster.Gå in på Jennys blogg också! Så får ni läsa lite om hur det är att vara Jenny i Ausse! =D Go for it!

G'day (night)

TRÖÖÖTT!!

Orkar inte göra mig iordning. Jag är sååå HIMLA trött! tandtråd, tandborste, duscha, ansiktsmojs, ansiktsvatten och till sist ansiktscréme. BLÄÄÄÄ vad segt! Önskar att jag var i Ausse nu, bekymmerslös! =) Miljonär helst också. Fööör vatten, stan e full av vatten  Fetingstor not!!

Nu ska jag släääpa mig bort. Sov sött alla!

PUSS PUUUUSS

image46

On my way to the heavens!

image43 ON THE ROAD AGAIN!

FYYYYYFAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!

Alltså ärligt. Kan inte nån bara komma och bjuda in mig till värsta stora superfesten full med underbara underbara UNDERBARA människor som bara är helt underbara. Jag vill bara ge er alla värsta kramen och pussa på er tills ni ramlar omkull. På det här humöret vill jag vara varje dag. Jag vill bara träffa massa människor och bara säga hur underbara de är!!!Mamma
Pappa
Mostrar
Fastrar
Morbröder
Farbröder
Farföräldrar
Morföräldrar
Kusiner: Yrsa, Disa, Jolina, Matilda, Magda, Ella och Nora (tjejgänget på mammas sida) och så alla på pappas sida med
Syskon
Erik
Janette
Jenny
Micke
Helena
Johan
David
Emma
Åsa
Tommy
Robin
Elin
Anna
Malin
Tobbe
Patrick
Lone
Peter
Caroline
Niklas
Jessica
Helene
Andreas
Och alla mina kompisars familjer och släktingar vilka det än må vara........... OSV
......
Har glömt tusen och åter tusen men ville bara uppmärksamma de som poppade upp i huvudet. Bara alla som jag känner är så bra. Tack för att alla finns!!!!!!! Tack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Älskar er och förlåt om jag är dålig på att visa det! Tänk vilken tur jag har som är omgiven av så fantastiska människor. De som jag har glömt har jag inte glömt för att jag har GLÖMT dem... ni finns här också... ALLTID!!


PUSSPUSSPUSSSSSSSSSSSS!!!!ps: kan vara påverkad av glass just nu: ds

Booh!

                 image40


Ego ärum jagum.. haha......... um

Ego är alltigenom försoffad just för närvarande stund! Den egna personen är inte mer än...

 

Med undantag av vid den tidpunkt då ego får träffa en av de fantastiska vilka påträffas... att träffa


 Men den egna personen vanpryds över i vilken grad ovärdig hon känner sig... ovärdig någons sällskap!

Ego söker ingalunda efter någons medömkan i anslutning till detta... ego experimenterar enbart med Words synonymbibliotek


=(

Hur gör man när man är ledsen... och det inte finns ett jävla skit som man kan göra åt det?

TRÖSTA MIG!!!

För vad undrar du? Nä det kan jag inte säga, säger jag

MEN TRÖSTA MIG!!!

Du tar mitt huvud. Lägger det mot min axel. Allt ska bli bra... vad vet du om det... vad vet jag...?

TRÖSTA MIG DÅ!!!

Mitt hjärta gråter fortfarande tyst när jag ska sova. Både av längtan och av avsky.

TRÖSTA MIG!!! vrålar det

Jag kan ju inte... jag vet inte vad som är fel. Viskar jag tyst... skamset.

.

Sin City

Sin City verkade bra iaf... jag såg ju kanske tio minuter iaf mellan sovpauserna. Eller borde jag säga: filmpauserna mellan sömnen?

                                                         

Utanför?Nej, visst inte...!
... jag är djupt innanför...
... det yttersta av mitt väsen!

RSS 2.0