Trött som satan

Om 2 h och 15 min slutar jag. Göra sig iordning i omklädningsrummet (fancy), middag och fest. Är dunderkissnödig nu. Åt en banan nyss... spara mig för oxfilé och bakpotatis. NOM NOM!!!


Julen forts.


Julaftonsfrukosten


Julaftonspromenad m. syrran och Tom's kompis... Jerry


Jannike fick känning så jag avslutade promenaden på egen hand. Strandpromenaden runt


Det var så kallt att håret frös till is


"Barnen" kollade såklart på Kalle klockan tre


... men gladast är nog räven...


Jannike hittade på egna snapslekar


Katinka... as Silvia


Hemagjort julgodis à la Katinka


Julklappsspelet. Favorit i repris


Koncentration på högvarv. Blev lite drygt mot slutet bara i ett hus fullt med parspel och jag som enda personen utan medhavd partner.

Recept - prova - från dagis

Kom ihåg!

You thought I was a cat. You were wrong

I'll show my true colors. Seriöst. kolla på den!!!

Kollade nyss på den igen. Först blir man lite rädd... men sedan HAHHAHAHHAHAHAH wtf????

Nu är mitt huvud fullt - får inte plats mer franska


Franskan blev mer och mer KOMPLICERAD för varje kapitel i Franska 2. Fattar knappt vad jag har lärt mig längre. HELT crazy. Dåtid, dåtid, dåtid, nutid, framtid och framtid.
_________

Passé composé - J'ai été
Passé composé - Je suis allée (être finns inte i detta tempus)
Imparfait           -  J'étais
_________

Présent             - Je suis
_________

Future prochain - Je vais être
Future                - Je serai
_________
 
Liksom lägg av med detta. Bestäm er bara! Nu ska jag slappna av i huvudet. Sova =)

First day back at work

Je sense que je veux dormir... beaucoup... maintenant............. bonne nuit ou quelque chose - mais non. Il faut travailler!

me and <3

Jag och hjärtat öppnar julklappar. David hade glömt skriva rim, så vi fick avbryta. Nu har han skrivit en rebus till ena... ett rim är på väg till det andra...

Demain je vais rentrer


Demain, je vais rentre. Le train part à dix heures moins vingt-six. Je vais me léver à huit heures et à huit heures et quart je vais prendre le petit déjeuner avec mon père. Je désire que le train ne va pas être en retard!!

Hier, c'était noël. Je suis maintenant plus riche... j'ai reçu des dollars pour le voyage à New York. Merci, papa et Lone! J'ai aussi reçu trois tablettes de chocolat et une bouteille de vin de dessert. Merci, Jannike et Jerry. De ma mère, j'ai reçu des chaussures d'hiver et un plus d'argent. 

Demain, je vais fêter le noël avec David! Il sait déjà qu'est-ce que je lui vais donner... mais, j'ai deux cadeaux qu'il ne connaissait pas!!!

Maintenant je vais dormir. Je suis un peu malade... mon nez me hait! C'est la morve partout dans le nez. Mais, je pense que je vais être en bonne santé demain!! Bien sûr!!

Bonne nuit!! Bisous!

Det var den julen

slut

Funderingar en julaftonsmorgon

Har vaknat mycket inatt. Känt mig lite tung i huvudet. Den häromgången har jag legat vaken en halvtimme sedan klockan 7.

Jag har funderat på min skolgång. Har ifrågasatt min mobbing... som jag så ofta ifrågasätter mig själv och mina minnen. 'Har jag rätt att kalla det mobbing?'

Jag började spela upp några minnen för mig själv i huvudet:

N = Någon i klassen. Bara jag vet vem.

1) Badhuset med klassen. Mellanstadiet, Jag kommer ut från toaletten. Har tvättat av mig där eftersom jag inte vågar duscha med klassen... osäker på min kropp. N står och håller upp min baddräkt för de andra tjejerna, det är en väldigt gul historia med ceriserosa, neongröna och babyblåa band i ryggen. Alla skrattar:
Jag "Vad gör du??"
N "Vi tittar bara på din fina baddräkt!" hon ler. Hjärnan registrerar: 'Lita aldrig på ett leende'

2) Utanför hemkunskapssalen. Mellanstadiet. Det börjar lukta konstigt - eller så luktade det konstigt där inne redan när vi kom. Den detaljen mins jag inte så väl:
N "Åååh, vad äckligt det luktar! Åh, det är Katinka!!! Vad äckligt!"
De andra följer hennes exempel. Backar bak. Det var inte ens någon som hade pruttat. Det luktade bara dålig mat. Det visste säkert alla men ingen opponerade sig. Inget stöd.

3) Inne i hallen utanför klassrummet - rast. Mellanstadiet. Vi leker pose. Den som gör den snyggaste posen vinner och får döma nästa omgång. N som är domare säger något som "Strike a pose!" eller "posa" eller nåt. Alla som är med gör då en pose. Händerna i sidan, ceacarposen liggandes på sidan eller händerna i håret var populära. Jag minns inte vilken jag gjorde den här gången men N pekade iaf på mig och jag blev mycket glad. 'Åååh! Tycker hon att JAG har bästa posen. Jag tror jag dör, bästa dagen i mitt liv liksom!' Men så säger denna:
"Jag valde bara Katinka för hon såg ut som Ace Ventura i håret!!" Besvikelse... men kändes egentligen bara som en återställelse av världsordningen. 'Hur kunde jag tro någonting så dumt?'

4) Någonting som var populärt vid den här tiden var en apa som kunde suga på tummen och "äta" banan. Monkey lost hette den ja. Jag och min bästis, Emma, gillade den. Vid det här laget hade hon bytt skola. Iaf var den här apan rätt dyr, men i Weda fanns det en billigare, mindre apa som inte hade alla funktioner som den andra hade. Jag köpte den och var mycket nöjd. Nästa dag i skolan kommer N med en sådan mindre apa till skolan, visar upp den för de andra tjejerna. De lovprisar den här apan till oanade höjder och ber i princip vid N's fötter. HALLELUJA! Jag vrider och vänder ju mig själv för acceptans och blir överlycklig över att hitta gemensamma band med någon som jag borde avsky:
Jag "Åh, vad coolt! Jag köpte en likadan apa igår!"
N skrattar och säger högt så att alla ska förstå att de ska hålla med "Jamen visst! Du säger bara att du har köpt den för att jag har en!!!" medhållanden följer såklart. Jag känner mig otroligt liten
Jag borde blivit arg. Skitit i det. Svarat med samma mynt. Men nej då, inte skulle väl lilla jag "Nej, jag lovar. Jag har den hemma! Jag kan ta med den imorgon!"
N "Avisst! Du kommer gå och köpa den efter skolan så att vi ska tro att du inte ljuger!"
Jag tog med den nästa dag. Vad hon sa då minns jag inte.

Blev jag mobbad eller inte? Jag vet iaf en sak med säkerhet. Den tiden i mitt liv har lämnat mig osäker på mig själv och på andra. Även om det är otroligt mycket bättre nu... det har tagit lång, lång tid. Länge hade jag svårt att lita på positiva kommentarer- särskilt från till synes "populära" personer. Varför säger hon (mestadels hon) något snällt om mig?? Vad är den bakomliggande meningen???

Jag har fortfarande svårt att lita på att jag är tillräcklig för någons vänskap och ger mig inte snabbt ut i den djupa delen av poolen utan stannar ofta länge på den grunda sidan... stoppar utvecklingen i relationen både mot det onda och det (betydligt mycket oftare) goda.

Oj oj! Ska väl försöka sova lite mer nu. Men behövde få ur mig det här. Nu kan jag slappna av! Nu är det jul! Grattis Jesus! Nu kör vi!!!

Dagen förejulafton. Lite rim på det så kom känslan


Pappa och jag löste korsord.
Sveriges svåraste korsord står det på tidningen... ja LÄTT var ju det sista det var


Efter lasagne och ankomst av Jerry och Jannike samt Jimmy och Line blev det lite uppesittarkväll med Lotta Engberg (fast ingen tittade nog... dessutom borde de döpa om det till
Bingolotta nu). Sedan hade vi alla betat på V75... men det blev ingen vinst i år heller tyvärr. Men nästa år - I can feel it!!


Efter lite kaffe och en lussekatt och julrom stoppade vi apelsiner fulla med nejlikor medan Jimmy - väldigt estetiskt - hängde upp dem i gardinstången


Jannike gjorde mitt hår. Väääärsta fiiiiint


Vi lät grymmaste spelet avsluta kvällen/natten. Såklart vårt lag (jag, Line och Jimmy) vann!!!!

Tack hela familjen Varberg för en jättemysig dag/kväll/natt. Puss och god jul till alla där hemma!!!

Idag har jag gjort följande


1) Ätit frukost
2) Tittat på pappa när han har gjort julskinka
3) Ätit lunch
4) Hämtat två sängar och burit upp dem för trappen (med pappa alltså)
5) Köpt en miljard bröd (ca) för 50 kr styck (pappa igen)
6) Tvättat underkläder
7) Facebookat

Jag bara känner vilken julstämning det ger att tvätta trosor och strumpor. 'Whooomooomoooom...'

Det är helt vitt... You ask why!?


Tror att någon spillde ut lite mjölk... typ över hela Sverige

The master piece - by David


December kompott - en stackars negligerad blogg


Stod och skar gurka i Davids kök. När jag skurit färdigt lade jag ner kniven... och detta är vad jag ser. Viking... djävulen. Iaf David fick onda aningar!


Wiiiieeee! AKVARELL =D


Och så TERRORATTACKEN... såklart. Nämen seriöst helt obegripligt oförsvarligt att göra nåt sånt... sjukt!


Asså! Mungiporna satt från ena örat till andra på mig. UNDERBAR!!!


Väääärldens fetaste limpa!!!


... och så världens fulaste tomte


Kan någon förklara vad som hände med mammas ljus?


Åh... 39 kr...


... och se här borta (i samma butik)...


HAHAHHAHAHAHhAA!!!!!


Coola Dalí-klockor


Lyckades iaf få iväg ett julkort!!! Stolt!!! Målat i akvarell BY MEEEE!!


Många bäckar små - gör en stor pöl med stearin


Känns lite märkligt när 18:54-tåget kommer en kvart efter 19:54-tåget. När åkte de om varandra och varför kom det en timme senare tåget fram före det andra?


Stod och klippte och klistrade vid diskbänken. Vände mig om. Gigantisk låga. OJ vad ljuset brinner!! Nähä.... det var visst mossan. Fick huffa och puffa som en varg.

Där satt det. Ett riktigt fetinginlägg to you all, from me. A very merry christmas!

Sitter och hetsäter

Känner mig stressad, inte till ro.... verkligen inte ett med mig själv. Vill skita i jobbet imorgon... vill känna mina fötter på marken. Gör jag inte nu... känner mig jagad.... Den känslomässiga kontakten med omvärlden är noll...

Min pojkvän är bäst

Han är fan grym asså!

Passar som vanligt på att skriva en snutt när jag är på jobbet

En snutt

2 h

Heja heja friskt humör. 2 h kvar sedan GOOOOD middag och till sist handla! VAD SKA JAG ÄTA! Nu ska jag skriva lite franska bara för att jag har det tråkigt!

Dans sept minutes je vais revenir à ma caisse. Je suis fatigué! Je sense que j'ai travaillé hier. Je ne travaille pas normalement le lundi. Il faut revenir maintenant. Au revoir!


... släpp inte taget ooom mig...


Nä... känner mig lite allmänt smådepp idag. Skulle behöva en David som skulle hålla om mig hårt och länge och säga massa fina saker just nu. Men han är och dömer och jag ska till jobbet snart. Vara tvingad att säga massa snälla fina saker till massa andra och få lite skit tillbaka då och då. Har inte lust med det idag. Nää... usch. Det här är en sån där dag jag bara vill bli nedsövd och vänta på bättre tider...

Att göra "la grasse matinée"

Den frasen passar inte idag... men det skulle vara gött!

Har jag varit lite dålig på att uppdatera min blogg?

Nu är jag DÖDSTRÖTT!!! Ska till jobbet om en kvart. Vill bara bara bara SOVA!

But I love you anyway


Jenny, du är inte riktigt normal...

Internet family

Sitter och pratar med mamma på fejan och pappa på skype. Mamma är på jobbet och pappa är i Thailand.

...

... *poooop*... du e först i kön.... *pooooop*......


Real life julskinka... but dead

Jag åt nyss den perfekta bananen. Men har världens magknip :( Kanske efter mitt svullande igår: 4 lussekatter och ca 15 pepparkakor. Nu ska jag typ kissa eller nåt. Ciao

Hamburgare från grundenOch där satt den! Både jag och David fullproppade i magen... men gott var det. Nu lyssnar jag på 100 hits from the 90s.

Adventmiddag hos mamma - with boyfriends you seeTack mamma för en toppenmysig kväll... önskar både jag och David

Vi har iaf tur i kärlek


På bilden: rosa
I verkligheten: blodrött


Host number 1


Host number 2


Jenny, lägger upp en supersöt bild på dig här så kanske du inte blir sur på mig över att jag tog kort på dig innan och efter toa... och la upp bilderna längre ner i det här inlägget


Läser innehållsförtäckningen på franska åt Martin... inser sedan att det står under på engelska


Johans rumpa och jag var under misteln samtidigt... vad hände? What happens under the mistle toe stays under the mistel toe (alternativ stavning på minsteln där)


Den roligaste mössan ever. Minns ni det sjungande fiskhuvudet från USA? Här är julversionen: den sjungande, vickande, darrande tomteluvan. Otroligt charmig!


David bestämde sig att from nu skulle han vara med på alla bilder resten av kvällen. Även om han till slut tvingades ge upp så tycker jag att han - ett tag - lyckades väldigt bra!


Det här måste ha varit den mest skillade linslusningen! Det var en riktigt målvaktsräddning in framför kameran... (alltså Davids hår längst ner i bild)


Får "where is wally"vibbar


Detta var sista räddningen innan pojektet lades ner.


Hugh Jackman uppskattade min blixt!


Före...


... och efter. Förlåt älskade Jenny. Men före-och-efter-bilderna är epic!


Sötnosar!!


Trötter och glader


Jag och den finaste ekorren i världen! <3<3<3


Jag och min fina fru. Man måste ju ha någon på sidan om!


The whiskey glass that never sleeps!


Märks la inte att Mia körde nyktert ;)


Märktes rätt fort att herr Mia inte gjorde det.
Tack, Tobbe och Malin, för en skithärlig julfest. Jag hade det jättekul! Kram... och glad andra advent.

PS: Tände vi ljuset?

My very first time


Har klätt upp mig asglammigt inför kvällen ;) Bild tagen 2009.

Tror det här är första ggn jag dricker alkohol alldeles ensam! Ska iväg på fest snart. Ska dit... i strumpbyxor! Drack precis en flaska Breezer apelsin för att dämpa kylan. Tror nog det ska gå! En flaska mindre att ta med sig ;)

Men schyrre rååå


Party 2010 random
Jag och Tove gjorde stan (iaf den gamla)Tove goes economic och improviserar en doggy bag <3

Jag och Tove åt ett par gigantiska sallader och lite efterrätt. Sedan ut för att köpa akvarell. Helt skiten gick på 961 kr :| Jag är ruinerad för tusan!!!!

Hela skiten inkluderar:
- 6 st konstnärspigment (färgkoppar)
- 1 färgask
- 1 palett
- 2 penslar (1 liten mårdhår och 1 stor syntetisk - den syntetiska kostade "bara" 107 kr medan en stor i mårdhår kostade mer än 400 kr :|)
- 1 underläggsplatta
- 1 akvarellblock
- 1 blyertspenna 2H

Tror det var allt. Efter lite ångest och ett svep med kortet var jag fattig och förvirrad. Tove övertalade mig till sist att betala... nog mest för att hon var trött på att stå där inne och svettas i sina feta vinterkläder.

Hur man lurar någon till en fika


Jag och Tove. 2007 - dagen (natten) vi blev grodor

Det började med ett väldigt omotiverat SMS:

Jag
Hörde att du skulle komma till Södertälje idag!

Tove
Till Södertälje?

Jag
Ja! ;)

Tove
Haha, eller till stan (Stockholm) där jag möter Tinka för en fika ;)

Jag
Ska du? Det ska inte jag! Jag ska fika med Tove. När ska du träffa Katinka då?


Förde över bilder


Blev hungrig!

Gå som katten kring het gröt


Tecknad på gymnasiet

Det här att gå som en katt kring het gröt. Varför skulle katten gå kring gröten. Väntar den på att gröten ska svalna? Tycker katter om gröt??

Nu har jag googlat om detta ett tag men hittar ingen förklaring. Om det är någon som vet. Snälla, förklara!

Första luckan är öppnad


Jag kollade precis på första avsnittet av årets julkalender. "Hotell Gyllene Knorren". Den var ju riktigt bra! Myselipys. Den ska jag följa!!

RSS 2.0