Wow, vilken kraftansträning!


What does it look like?

Jag har:
1) Diskat
2) Druckit vatten
3) Duschat

Nu ska jag manikyrera mina stackars misshandlade naglar och sedan PLUGG!!


Lat?


När var jag senast såhär seg? Blev ingen ordentlig sömn inatt. 6 h som max... och det funkar inte för mig. 7 är perfa.

När jag kom hem gjorde jag seriöst GODASTE maten EVER. Vilket väl kan tyckas ganska ambitöst när man är seg som jag ju är. Sedan åt jag den... men efter det - jag vet inte, någon slags matkoma. Jag pallar verkligen inte att resa mig upp ur datastolen.

Vill ha vatten - orkar inte.
Vill plugga franska - orkar inte hämta boken
Vill diska tallriken - orkar inte resa mig ur stolen... helt enkelt

Så här kan det ju inte fortgå. Räkna ner från 3 med mig nu! 3... 2... 1... REEEES DIG NUUUUU!!!... snart

Leslie Nielsen är död :|


Visst, jag visste inte ens om han levde eller inte innan. Men nu känns det iaf sorgligt att han är död!

Keep me warm!


Sitter uppe i fikarummet. Är liiiite, lite uppvärmd nu! Har druckit en ordentlig kopp te för att få igång cirkulationen i kroppen. Men när jag går igenom det iskalla lagret på väg till kassorna lär jag vara som en kalippo lagom tills jag kommer fram hur som helst.

20 min kvar på "lunchen". Vet inte vad jag ska göra nu. Har fejsbuckat och blåggat. Ska inte kolla mailen. Har jag redan gjort. Hmmm, vad ska jag äta ikväll då? Hammmmm.... det ska jag nog fundera på. Kanske gugla på det också. Mäjbi!

Je vais écriver un peu en francais. Mais, non. Je suis trop fatigue! Au revoir. Ce soir je vais me coucher très tôt... peut-être...

Maintenant je vais coucher

Dags att sova. jag och David har suttit och kollat upp lite Frankrike inför bilsemestern i sommar. Vi har än så länge kommit ca 115 mil från Kiel in i Normandy-området. Dags att sova. Imorgon jobba till 17:10...

Den lesbiska kepsen blev Afrika... men var är Gotland isf?


På jobbet nu

Snart börjar jag, om 3 min. Tydligen skitmycket folk idag. Skönt. Särskilt som jag ska jobba 45 min extra och därmed stänga också. Full rulle är alltid bäst. 2 min kvar nu. Dags att sticka. Ha en mysig advent!!! PUSS!!

Och så var det snart jul då




Love cookies


Jennys omelettbulle :P


Glöggen var en succé. 5 pers på 2 liter blåbärsglögg. Slut





Före och fucking efter. Fan vad skönt att ha det rent igen!!!!

Jag, Jenny och Helena lyckades med följande:
1) Baka pepparkakor
2) Baka både vanliga- och glutenfria lussebullar
3) Tillreda två liter blåbärsglögg

När allt var klart kom David och Johan och hjälpte till med att smaska i sig alltsammans. Nu är det reeeeeeeent igen och jag kan slappna av! Aaaaaaah....

Kom ihåg

VAD är husk?

Aaaaaoouuuåååååh!!!

Sooooovaaaaaa!!!

Trött


'PANG!!' "Åh, men SHIT!"


Igår var jag nere på stan och fönstershoppade lite. Jag var på väg mot Täljehuset, skrivandes på ett sms. Kända vägar går man mest per automatik. Och så gjorde jag alltså. Skrev mitt sms. Såg allt runtom mig liksom lite ur ögonvrån.

Svänger in mot T-husets dörrar och så 'PANG!!'.
Från höger någonstans: "Åh, men SHIT!" "AAAH!". Jag fattade ingenting.

Ansiktet gjorde ont. Jag tittade upp och såg ingenting... eller jo, glas! Tittar åt höger och ser två tjejer på 14 titta chockerat på mig. De kommer fram till mig och frågar om det gick bra. Jag återupptar aktiv tankeverksamhet och inser plötsligt att jag har gått in med ansiktet i en glasdörr.

"Jadå, gick bara i mina egna tankar."

Väl uppe på indiska börjar chocktårar komma. Gör rätt ont, men behöver egentligen inte gråta. Är inte ledsen. Är bara min kropp som vrider på sin jävla disktrasa så att tårarna kommer varje gg jag upplever någonting obehagligt och ovant.

Tittar mig i en spegel. Visst fan har huden spruckit upp på näsknölen och ett skrubbsår framträder i pannan. Hur jävla hårt smällde jag i glasrutan egentligen? Nu gör hakan också ont. Jävla skit! Tänker: 'Hoppas det försvinner innan julfesten, eller iaf julafton... och det måste absolut vara borta vid nyår!' Och de där idiotiska mekaniska tårarna fortsätter hopa sig i ögonvråna.

Vaxbotten

Har ätit klart min frukost precis. Ingen höjdare ska jag säga. Tror inte osten var gammal. Men det kan ha varit så att det var så lite kvar av osten att allt jag fick på mackan var bottenvax, för det smakade verkligen ingenting. Kändes helt meningslöst och nu är jag fortfarande sugen fast magen är full!

Blev jäkligt sent igår. Jag satt och kollade på nån canalpluskanal på Pans Labyrint. Jäkligt bra film med många obehagliga scener! Värsta var nog när en man slog om och om på näsan på en annan man med en flaskbotten. Det var så oprovocerat och plötsligt... man verkligen såg hur näsbenet krossades, maltes ner och typ försvann in i huvudet. Så JÄÄÄVLA äckligt. Jag skrek och David undrade varför jag inte tittade bort. "Jag brukar inte göra det bara.".

David satt och tittade på Google Earth och i sin bilkarta över Europa och planerade resrutt inför vår bilsemester genom Frankrike i försommar. Han ville inte alls kolla när det äckliga monstret stapplade fram efter flickan på TV. Höjde sina långa spetsiga fingrar med ögon i handflatorna... Satte händerna till huvudet och stapplade vidare. Det ville inte David se.

När filmen äntligen var slut vid 3 gick jag och lade mig. David kom till sängen ungefär 30 min senare. Då lyckades han hålla mig - en dödstrött Katinka - vaken till 5:30. Bra jobbat eller nåt. Älskar dig ;)

Snart ska jag väl ut i ovädret. Snön YR! Kanske ner på stan och köpa halsduk. Sedan hämta ut en julklapp i OKQ8's postdisk. Sedan betala räkningar och sedan ÄNTLIGEN ringa till SUs tolk- och översättarinstitut och fråga öronen av dem. Har en lång lista hemma med frågor.

Trött, trött, trött. Upp ur soffan nu, ur det varma täcket. Tandtråd, tandborste, tvätta ansikte, mascara, kläder och UT! Måste säga att vinterskorna för 2000 kr och vinterjackan för 1500 kr var vääääl värda sina pris. Puss och ha en fantaaaboulus dag!!

Au revoir mes amis. Avez un trés bon jour! Maintenant je vais brosser mes dents. Et après je vais laver mon visage. Je vais mettre mes vêtements. À l'exterieur il neige beaucoup. Mais mon manteau et mes chaussures sont très bons donc la neige ne me faire pas rien. J'écris ce texte sans aide... je suis très contente. Alors, au revoir! J'aime la vie!

Helt underbar mamma, tack!!


jag är sådär helt slut i kroppen

Kroppen bara sitter helt död i stolen vid datorn på jobbet. Jag är nästan här. Kommer nog vakna (eller somna) på bussen- och tåget hem. Om 10 min ska jag ner och jobba, så tänkte bara snacka massa blaj här innan jag tar ett glas vatten och går ner till min kassa igen. Number 7 again. YESSSS!!! Sedan är det bara 2 h kvar.

Hemma väntar efterlängtad franskabok. Nylånad från bibblan. "Franska 2", det går fucking framåt utan lärare eller nåt. Jag håller bara tummarna för att jag får läsa franska steg 1-, 2- och 3 i vår. Snääääälla infocomp!

Gäspning nummer 2 385 670 slank precis ut nu. Blicken är lite suddig. Äppelskrott väntar att få slängas. Måste in i skåpet med matlådorna också... så att inte lokalvårdaren slänger den. Jag har blivit av med säkert 10 matlådor på det viset. Njapp. Dags för vatten, matlådor och kontroll av mobil. Sedan jobba järnet i 2 h, sedan HEEEEM!!!

Hamne Total Media


Min fina David har äntligen en hemsida till sitt företag. Sverige - och världen - blev 1983 en journalist rikare. Och en fantastisk sådan! Titta in! Jag borgar för världens härligaste journalist!

Akvarellkurs dag 2


Så var akvarellen slut. Fyra alster blev det. En naken kvinna, en telefon, en stormande solnedgång och så ett tråkstilleben. Bilder får komma upp senare... de ligger för långt borta (i köket).


Sedan bar det alltså av hemåt i söndagsnatten. Jag är btw så himla lost att jag fick fråga om vägen dit även kursens andra dag.

Long time 'til summer


Akvarellkurs dag 1


Stilleben 1


Stilleben 2


Stilleben 2 (Av mig och Khao - minns inte riktigt, kan vara helt fel namn)


Min påbörjade akvarell......... med egenkomponerat stilleben


Läraren Gunilla och eleven Khao (tror jag som sagt att hon hette)

Det var rätt intressant. 7,5 h gick väldigt snabbt. Imorgon är det 7,5 h kvar och sedan är 1 700 kr spenderade.

Iväg till akvarellen


Är så himla trött. Hur ska detta gå?

1 h och 45 min

Nu är det bara 1 h och 45 min kvar på 10h-dagen. Jag är lite nervös. Imorgon bitti bär det iväg på akvarellkurs. Jag vet inte alls hur det kommer gå. Jag har alltid varit urkass på allt som har med någon slags vattenfärg att göra. Jag kan rita... med tunn penna... that's it.

Men nu ska jag alltså ge mig ut på okända jaktmarker. Känns pirrigt. Vem vet - kanske får ett nervöst sammanbrott när jag upptäcker att det inte alls funkar. Jag har en tendens att HATA att misslyckas. Det är okej att förlora i ett spel - tråkigt, men okej. Men att inte klara av någonting man tar sig för. Att upptäcka att potential, intelligens eller fysik inte räcker till. USCH! Hemskt!!

Alltså: på detta område är jag en - näst intill - obotlig perfektionist. Min extrema brist på talang i geografi har jag bestämt att förlika mig med... det får vara som det är helt enkelt - om det inte kommer av sig självt.

ÅH, förresten. Läste ut min bok "Berlinerpopplarna" på tåget hit. Härlig bok... när jag kommit en bra bit i den dock! Men poängen är att nu har jag ingenting att läsa på den 1,5 h som jag har hem. =( Ååååååh, vad tråkigt att bara sitta...........

Ching chong. Nu ska jag snart ner igen.


Mat i november.... mmmm!


Korv- & tomatröra med pasta


Risgrynsgröt med hallonsylt


Köttfärslimpa med potatis och gräddsås


Mannagrynsgröt med äppelmos


Kyckling- & svampcanneloni


Baconpizza med pizzasallad


Köttbulls-, korv- & fläskfilépyttipanna

Thanks for the reminder!


Det här är nog tredje ggn jag blir påmind om den händelsen. Jag och några kompisar (däribland the reminder, Johan) satt på tåget på väg hem(?) från Sthlm och partykvällen. Jag var lätt berusad... och kände att det luktade banan i tågvagnen. Jag sa att det luktade så gott. Tror jag sa typ "ÅÅÅH! VAD GOTT MED BANAN!!!" eller nåt. Låter som något jag skulle säga. Så frågade kvinnan runt 25-30-årsåldern (hon spiknykter) om jag ville ha hennes halvätna banan. Och ja tack, det ville jag.

Rätta mig, Berglund, om jag minns fel.



På jobbet. Vill ha mat

Sitter i lunchrummet. Har ätit en banan. Så börjar det helt plötsligt dofta något fantastiskt av makaronipudding. Jag får typ slag. GUUUUD vad sugen jag blev!!!!! Men jag får nöja mig med min banan. När jag kommer hem vid 18-tiden... då för tusan... DÅ blir det canneloni. MMMM!!!

Solen gick upp med mig

Solen går upp nu. Himlen är vacker trots grå moln. Vad skulle jag inte ge för att få krypa ner hos min prins igen. Lägga armen om. Krypa riktigt nära. Puss i nacken. Somna.


Gungfår och plåtkatter med böjda ben


Vi var på "Mångfaldens hus" i Turinge. SUUUUUPERFINA saker där. Den här tavlan var så himla fin!


Jennys bil hade brock!


Vi hittade en äcklig dumle... intressant...



Och se så arg hon blev när hon insåg att hon glömt grädden ;)

Snygg parkering hörru!


Han står verkligen I snövallen!

Gravida ben


Min första tanke: 'Shit, vilken konstigt ben!'. Det var innan jag insåg att "knäet" i själva verket var en rumpa på en gravid person.

Låtsades bli påkörd

Nyss låtsades jag bli påkörd av en stor varubur. Markus fick hjärtsnörp. Jag skrattade så jag nästan dog.

Kassaledare och hönsmamma

Är kassaledare idag. Ringde nyss ner för att kolla hur läget var nere i kassorna. Kassörskan som jag ringt till sa att hon inte mådde så bra, att hon kände sig lite luddig. Då blev jag sådär orolig och fick en knut i magen. Jag tycker sådant är skitjobbigt. Man vet liksom inte själv hur dåligt personen mår... eftersom man inte känner det själv!

Fina mamma, fina jag och fina mormor - three generations


Sov med blött hår igen...


Tall penguin


It's me ;)


Jag är kär


Jag är kär i livet! Jag är kär! Jag är!

Ett par piloter i min ficka

Har precis bestämt mig. Lagt undan ett par piloter från Sand. Nu undrar du väl vad jag pratar om! Varför ska jag köpa piloter? Har jag köpt ett flygplan och behöver två piloter så de kan gå på jour? Och var ligger Sand? Vilket språk pratar man där?

Nä, jag ska ÄNTLIGEN köpa glasögon! Ett par nya fräscha glasögon så jag ser. Jag kommer däremot vara fattig som en kyrkråtta när 2500 kr ryker från kontot. Men det får det vara värt! Det är vad jag intalar mig själv iaf. Men ska man börja plugga så ska man!

Inte lika charmigt... men ändå!


Hett


Är det bara jag som går ut i trapphuset för att boka tvättid klädd i vit frottémorgonrock och snobbentofflor?

Hur många pingviner krävs det för att skruva i ett lysrör?


/Anna

Anna ritar pingviner


Guerre de lego et playmo... et barbie


Igår var det som sagt inflyttningsfest hos Micke. David tog med sina två kusiner: Rebecca och Alexandra. Sent på kvällen sa David att han tyckte det var så skönt - när de var små - att umgås med micke för att de alltid var hemma honom. Då började kusinerna påpeka att man fick ju inte leka med Davids leksaker för honom. De bara förstörde allting enligt honom. Det pratade de om ett tag.

Och så imorse så sa jag att jag tyckte det var så kul för det är så typiskt han! Då sa han:

"Ja, det kanske det är... Men de lekte ju typ med barbie i legostaden!!"

Då höll jag på att skratta ihjäl mig!!

Men det värsta var ju ändå att de blandade playmo med lego. HAHAHAHAHHA!!!


Jag trodde jag skulle få se SL åstadkomma ett mirakel


Jag trodde jag skulle få se SL åstadkomma ett mirakel. Men inga tidsresenärer kom. Inget pressuppbåd. Inga blixtrande kameror. Inga blodtörstiga reportrar som skrek "Men HUR lyckades tåget komma in hela två minuter efter att det avgick!!!??". Vilken besvikelse!

Illustratör? Översättare? Both!

Vad Dö Fök! Aaaaaah! Älskar den här känslan. Och nu känns det nästan som att jag kommer satsa. Jag tror fan det. Blbnflbeilbebwge i magen. Så jäääävla najs! Jag är SÅ glad!

Jag ÄR bäst!

Je parle très bien francais aussi! Je vais travailler comme ÖVERSÄTTARE et ILLUSTRATÖR!!!!!


Oooohwiii!

Freaked out!!!


Mamma skickade den här till mig imorse på fb. Creeeeapy!

Morgonpromenad :|

Imorse vaknade jag riktigt utvilad klockan 08. Solen glittrade i det gula lövverket på björken utanför fönstret. HÖR OCH HÄPNA så kände jag mig otroligt sugen på att gå ut på en promenad i det vackra vädret. Så jag klädde på mig och gick ut helt enkelt. Bestämde mig för att handla valnötter på Willys eftersom de var slut.





Riktigt härlig gassande låg morgonsol i de kyliga 3 graderna ute.



Km dock därifrån med lite mer än valnötter. Onsalakorv, russin, grön mjölk, snabbgröt (3 min) och hallonsylt.


Fd basketplan?


De där bären man klämde mellan fingrarna så att innehållet sköts iväg på önskad person - i lågstadiet.



Så var minutgröten klar. Aldrig provat förut. Måste säga att det faktiskt var rätt gott! Mm, en sån där liten grej man kan göra när man är lite sugen på nåt!

It's the spider in the corner


Här är den alltså! Spindeln. Det är den svarta pricken uppe till vänster. Till vänster om den sitter ömsningen!

I take showers with spiderman

Har precis tvättat håret. Vid ventilgallret i Davids duschkabin bor en spindel. Han sitter där på nästan exakt samma ställe varje gg man duschar. VARFÖR? Inga nät någonstans (förutom troligtvis i ventiltunneln). Inga andra insekter heller. Nyss när jag tvättade håret trodde jag nästan att han hade dödat en annan spindel - men jag insåg att "den andra spindeln" bara var hans ömsade skinn. Så nu sitter han där - 1 cm från sitt ömsade skinn. Fattar inte att han trivs på en tom vägg i ett fuktigt badrum. 

PS: Bild kommer senare

Mamma - ett ljus i mörkret


Mamma luktar inte som det här ljuset. Det här ljuset luktar som mamma!

J'adore le soleil



Kl är 12:14

På jobbet.
Ätit smakprov på världens godaste glutenfria bröd.
NAM NAM!
Kostar bergis AAAS!!!
På torsdag är sista franskalektionen.
Bra? Dåligt? Jag vet inte.
Nu ska jag gå ner.
Jobba järnet!
Sedan hem.
Laga god middag.
Mm!
Fläskfilé kanske.
Puss!

Och en särskilt kyss till Dig! You know who you are! ;)

Internet är ju helt otroligt!


Skrev en lista igår på jobbet över saker jag skulle hinna göra idag. 11 saker blev det. SJUUU saker av det har jag klarat av på datorn i sängen på tre h. Internet är gryyyyymt!!

Egenkomponerad översättning mha det jag har lärt mig: Skrev en lista au travail igår des saker que je skulle hinna faire auhourd'hui. Ce blev onze saker. Seeeept saker des les j'ai klarat av dans datorn au lit depuis trois heures. Internet est merveille!!

I'll make you famous maaaan


På Kvantum har vi inge liv

RSS 2.0