Bonsoir


För så heter det kära läsare... för klockan är faktiskt efter 16!

För er som inte vet: Je m'appelle Katinka och det är all franska jag kan.

Intressant att se om läraren överhuvudtaget förbereder sig till nästa gång (morgon). Svårt att få respekt för en lärare som på-en-höft-sådär:ar sig igenom hela lektionen. Jag kan iaf - på en VÄLDANS massa sätt - säga vem jag är och fråga vem ni (viktigt att hålla på artigheterna i le france) är!

Jag heter Lindahl:
Je m'appelle Lindahl
Mon nom est Lindahl
Mon prénom est Katinka
Je suis mademoiselle Lindahl

Heter ni Lindahl?:
Votre nom est Lindahl?
Vous êtes mademoiselle Lindahl?

Vad heter ni?:
Comment vous appelez-vous?
Quel est votre nom?
Quel est votre prénom?

Varsågod! Frossa i vem-är-du-vem-är-jag(?)-buffen!!

Bad tomatoes


Nu är det dags att få bort djungeln ur fönstret!!


Hmmm, jag undrar varför jag var tvungen att vattna vareviga dag...? Är det någon jord kvar över huvudtaget??


Aaaah! Lättnad!

Puss på oss


Alltså det här måste nog vara det roligaste som finns


Det är bara kasst

för att jobba åtta timmar går jag hemifrån 11:15 och kommer hem 22:30. Det är mer än 11 timmar =(

Yrsa's got problems... big problems


Är inte lätt att ha svamp i armhålan...


... och kondylom i murran

Heavenly dentists


Idag var jag hos tandläkaren. Efteråt frågade hon vad tandhygienisten brukade göra på mig. Jag har aldrig haft hål och hon sa att det inte var en absolut regel, men att de som inte får hål har större risk för tandlossning. Jag svarade att jag aldrig hade varit hos en tandhygienist. Vi bokade omedelbart en tid hos hygienisten för mig.

Jag vårdar mina tänder med stor omsorg. Tandborste och tungskrapa varje morgon och kväll och tandtråd varje dag utan undantag. Men idag efter att ha blivit så smått misshandlad i munnen av hygienisten känns mina tänder helt jävla fantastiska!!! Tack för det!!! att det kostade extra var det värt!

Börjar krypa upp ur mitt deppighetsträsk. Legat och läst Brontë säkert 3 timmar och nu har jag orkat mig upp ur sängen och tittar faktiskt på idol. Snart kanske jag till och med tillåter lite mänsklig kontakt och kollar om mobilen har blivit störd under dessa tystade timmar... kanske... snart... men inte än

Seriöst

jag orkar inte... jag är på ett helt uppgivet humör. Är rastlös men vill inte göra någonting. Stängt av ljudet på mobilen och stirrar bara.... på skärmen, bortom skärmen, framför skärmen. Vill bara försvinna. När jag börjar oroa mig för andra försvinner all kraft och kvar finns knappt jag. Bara ett tomt skal... Oroa dig inte. Imorgon är nog allt som vanligt igen. Det är såhär jag är. Antingen är jag här... eller inte.

Fyfan jag får ont i magen!!!


Jag skulle nog nöjt mig med "Det här är ekot klockan fem" och lämnat "... och det här är Maria Gustavson" utanför!

Inte inte inte

Inte glad. Inget bra humör. Inget bra beteende. Inget bra alls faktiskt.

Lämna mig ifred!
Krama mig, älska mig!

Hör och häpna


Idag var jag på fotboll :S
Syrianska vann :D

Så kul att försöka skapa minnen


Kast med litet skrott


Det var helt sjukt!!!! Jag kastade in äppelskrottet i busken. Pratade i telefon samtidigt och kastade med vänster hand (min oerhört svaga hand) in i busken. Trodde ett tag att jag skulle missa det gigantiska buskaget, men *popp* sa det och så satt det där. Spetsat på en pinne :S

Shaky legs


Har precis varit på yoga. Energiyoga den här gången. Det var MYCKET jobbigare än poweryoga - det vill säga att det var jobbigare för mig. "Oj! Når du inte ens tårna?" har jag hört ett par gånger i mitt liv.

Det värsta under passet idag var när man skulle ligga på rygg och hålla benen i 90º upp i luften. Mina ben skakade så våldsamt att jag fick lov att improvisera:

Oj oj oj! Vighet och uthållighet... vad är det??

Girls night out

Rrrriktig tjejmiddag imorgon med Helena och Jenny. ÄNTLIGEN  blir det till att prova Limoné (vet inte riktigt var man placerar den där apostrofen)! Bott i Tälje hela livet men aldrig varit där. VERKLIGEN på tiden! 11 min tills bussen går. Dags att lunka hemåt då

Jag smakar vitlök maaaan

Nu är det en kvart kvar på lunchen. SHIT vad det gick undan!!! Byyyye

Har aldrig läst så här mycket på bara en dag i hela mitt liv

Idag har jag läst en halv bok :S

Owwww, vad jag är määääätt!!!


Du ska fan inte ta min chips!


Asså!!!

Det sjunker in nu. När jag kom ut från syrrans lägenhet kunde lika gärna min cykel varit borta. Imorgon är det jag som köper en stor fet kedja på länkomkrets på 10 cm!!! Min fina, fina cykel :S

26-årsmiddag för syrran och almost stolen darling


Mamma... alias Einstein


Morfar... alias Klintan


Jannike... alias Moosewoman


Tur man inte bor i Grusåsen. Tre timmar där och cykeln är nästan stulen. Tack och lov för SUPERlåset som inte ville ge med sig :S (och tack och lov för att jag envisas med att inte bara sätta låset i hjulet!!)

Nu blir jag sen till syster

SKYNDA!

Klassfoto återvinning


Uppifrån fr vänster:
Hårdplast
Papper och papp, papp, glas och plåt, mjukplast
Sopor: Toa, kök, vardagsrum

Njo, tycker det är bra motsägelsefullt

När det är klart och soligt på sommaren är det som varmast
När det är klart och soligt på hösten/vintern är det som allra allra kallast

dEnNa BloGGen AR haCKad

StaNNar du ICke kvar hÄR i 45 SEkuNdeR tiLL HacKas Din Blogg Också

SÅ DET SÅ!

Nu har jag poweryogat :)

Mjuk och skön i kroppen. Lyssnar på Norah Jones. Mmmm. Ska laga middag till mig själv i vit frotterock. Mmmmmm

Folk är rätt smarta... ibland


Jag fick ett par i 55-årsåldern i min kassa. Mitt bland varorna kom en påse vindruvor. 'Oj! Vindruvor i lösvikt. Det var länge sedan' tänkte jag. PLU-numret fanns inte med i lathunden så jag ringde Patrik på frukten och frågade vad det var. Han förklarade att det fanns inte vindruvor på lösvikt och trodde att kunderna hade plockat ur druvorna ut plasttrågen.

DÅ gick ett ljus upp för mig:
"Tog ni vindruvorna ur kupan?" frågade jag
Man hör Patrik oja sig i andra änden
"Jaa." säger kvinnan i paret
Man hör Patrik oja sig lite mer
"Det var bara smakprov" sa jag och undrade om de var vid sina sinnes fulla bruk
"JAHA! Vad bra! Då får vi dem!!" säger hon triumferande
Jag slog in dem för 40 kr/kg och hälsade dem hjärtligt farväl när de gick

Ishockey
Stackars Malin och Helena. De hade plats 8 och 9. Det enda lilla problemet var att efter plats nummer 8 kom plats nummer 13. Det hade vi inte räknat med. De fick snällt sätta sig någon annan stans

Jag och David firade alltså 1,5 år med att titta på ishockey. Inte ett karaktäristiskt Katinka-val. Upptäckte att jag bara blev arg hela tiden! Hockey är bara bra när ssk vinner.

Wet morning at 6


Månadens mat


Kantarell(egenplockade)risotto med örtkyckling á la Katinka och Jenny


Kallrökt lax med färskopotatis och hovmästarsås


Canneloni med spenat och gorgonzola (glömde köpa champinjoner så jag bytte ut det i receptet mot kassler... typ samma sak... NOT)


Hemlagat mos med kallrökt lax och hovmästarsås mmmmmm

Men nu är det så att jag har ett problem. Det här är i princip det ENDA jag har lagat hemma - förutom mackor och mjölk med flingor - på HELA månaden :| Det är INTE bra!!! Jag har helt enkelt inte varit hemma för att hinna äta. Varorna bara ligger och trycker på kylskåpsdörren här hemma. INTE bra!!!

Är det här mode eller ett skämt?


SD - vilken besvikelse

Vad jag är besviken på 5,7%  av sveriges befolkning!!!! Jag är så besviken på de kristna syrianer som röstade på SD för att få bort muslimer. För att ni har blivit förtryckta av muslimer... betyder det att ni ska förtrycka då? Och ni äckelsvenskar som tror att ni är bättre än andra med annan kultur.

Javisst har vi integrationsproblem i Sverige. Men är det invandrarnas fel? Är det inte vårat fel som inte kan integrera folk med lagom hastighet in i vårt samhälle?

Nu får ni skärpa er!!!!! Vad fan tänkte ni med???

Var är ni?


Var är ni - mina kära läsare!? Halverade läsarsiffror idag! Inte ska ni ut och röja såhär på en lördag. Det är det bara jag som får. Micke ska inte ut alls och Johanna får bara ta EN öl :P

Åh nej!

Jag står i självscanningen idag <=(

Jag vill hem jag vill sova

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Är det bara jag?


Är det bara jag som har magknip när jag går upp såhär tidigt?

Att gå upp klockan 05 och borsta tänderna innan man har ätit frukost känns alltid lite konstigt. Att göra någonting överhuvudtaget innan man har ätit frukost känns lite konstigt.

Om en kvart ska jag till jobbet och så ska jag jobba 3 timmar och SEDAN ska jag äta frukost. Vanligtvis går jag upp och har inom en kvart ätit upp min frukost. Sådana här dagar dröjer det 5 h till efter uppgång. Känns special!

Dessutom. När jag har sovit såhär så att jag måste vakna av väckarklocka så upptäcker jag vad jag gör när jag sover som djupast.  Jag har ofta ett rött märke under halsen av att jag har legat och tryckt handen emot när jag har sovit. Måste sluta med det. Ser ut som att jag har genomlevt ett strypförsök

Rösta!... för tusan!!!!


I'm like bipolar maaaan

Jag är typ milt manodepressiv eller nåt

Det ligger typ en Japp i fönstret i rökrummet


Jag är allmänt uttråkad. Vanligtvis brukar det bero på att dagen har varit rolig som dagen går snabbt. Idag har
varit en helt värdelöst tråkig dag... men tiden har ändå gått rätt snabbt. Det går inte ihop liksom!

Först när jag kom hade jag onda föraningar... kändes som att någonting skulle ske. Någonting dåligt. Efter 3 minuter går min kortterminal offline. Där gick den sparlåga jag gick på.

De första - hmmm - kanske 30 kunderna var i top hundra de tråkigaste kunderna jag någonsin haft. Jag tänkte att jag skulle få igång mitt humör lite genom att skoja lite med trevliga kunder. Den planen gick i stöpet. När det väl kom en trevlig kund efter ett år eller så lyckades det inte väcka någon slags väntande energi hos mig what so ever. Jag var bara trevlig tillbaka men fortsatte ha den där knuten i magen och halsen.

Sitter och kollar på en Plopp i fönstret några meter bort. Inte sugen alls. Bara tittar.
HAHAHAHhAAAAAAAAAAA!!!!


JAG ÄR SÅ ARG

Så arg och besviken! Jag har den här klumpen i magen och den går inte bort. Har försökt spela så jävla glad musik som jag bara kan men det går inte bort! Jävla skit. Har man betalat 1400 för en slingning och en klippning ska man fan FÅ en klippning också. Då ska frisören klippa tills det blir bra, inte säga att man får boka - OCH BETALA - för en ny tid för att klippa. Jävla skit heller att jag kommer tillbaka. Där gick typ resten av pengarna den här månaden på en jävla skitklipppning. På mitt förra ställe där det kostade 2000 - kostade skjortan - klippte hon för tusan järnet tills jag inte kunde gnälla längre!!!

Paus click


Jag och Yrsa kollade på It's complicated igår. Under en kisspaus pausade jag filmen på den här bilden. SJUUUUKT kul!!!

Creepy kid. And friends


Creepy kid                            Creepy kids sister             


Creepy kids mother           Creepy kids mothers                                                       underaged boyfriend


Creepy kids grandpa               Creepy kids grandma


Creepy kids doll                   Creepy kids dolls                                              lesbian girlfriend             

On the road again


Sorry Patrik, men det här var den enda bilden jag fick på dig! But the birthday boy's gotta be in da picta!!!


Badanksbad (inte Fredriks badkar)

Nu börjar man repa sig lite. Sitter med täcke och kuddar i Davids soffa. 24årsfest i Vårgberg igår. Det händer alltid någonting när jag ska ta mig hem.


The girls

Först gick jag ner mot tunnelbanan i Vårberg runt 00:30 där nånstans. Men dörrarna in till centrum var låsta så jag sprang tillbaka. Patrik följde med mig ner och visade sidoingången till tunnelbanan. Jag tackade och sprang vidare själv. Jag stötte på några ungdomar som sa att de skulle robba (råna) mig. "Ni får robba någon annan" sa jag. De sa några gånger till att de skulle råna mig. Sedan gick jag på tåget.


Vilken inlevelse, vilken känsla!!!

När tunnelbanetåget kommer fram till T-centralen tajmar jag pendeln nästan perfekt och är därmed på väg hem. David - som tycker att jag är sjukt ansvarslös - är hemma hos Malin och Tobbe i Södertälje hamn. Han säger att jag ska gå av där så kör han mig sista biten. När jag är vid Sthlm södra ringer Micke (jobbMicke) och är lite orolig. Jag säger att några tydligen hade lust att robba mig på vägen men att det gick bra.


Inte bara jag som är kass på att ta raka bilder

När jag är i typ Tumba hör jag att några pratar om min kusins kille och hans barn runt hörnet. Jag smsar Yrsa om det och på hennes begäran sitter jag och försöker ta smygbilder på de som pratar. En av tjejerna som pratar svarar efter ett tag i sin mobil. "Ja, vi pratade om det!". "Vem då?".


Shotpistolen

Så vänder hon sig om mot mig och frågar om det är jag som är Katinka. Sedan räcker hon mig sin mobil med Yrsa i andra änden. Lite kul. Sedan går jag av och åker med David hem till honom. Nu sitter jag här. Min mage knorrar en liten ciderknorr. Bilder kommer upp senare!


Världens sötaste tröja!

Tjejen med världens längsta ben


Jag blev förföljd på en Ålandskryssning i de här skorna

Möjlig lookalike men inte den jag tänkte på... men rätt lik!


Kom på att John Locke från Lost är rätt lik. Men jag har kommit på vem jag tänkte på egentligen. Fast bara vagt. Har bilden i huvudet. Han är typ 65 år. Han är AMERIKANSK skåderspelare. Han är rätt nära flintskallighet. Tror han brukar spela rätt smart :P

Must have på jobbet


Det här rullade ur fickorna på jobbkläderna innan tvätten. Det allra viktigaste är otorligt nog det knöliga pappret längst till vänster :P

Varför är människor idioter?Lookalikes


Sökte på statsvetare och kom in på en wikipediasida. Niccolo var så sjukt lik Felix Herngren så jag var tvungen att visa det. Men VEM är det Hobbes är lik? Han är så sjukt lik någon. Har för mig att det är nån svensk gammal skåderspelare eller regissör eller whatever! Hjälp mig!

Igår bytte jag lakan


Det finns nästan inget mysigare än att gå och lägga sig i en nybäddad säng :)

Jaha!?


Den här stod utanför dörren imorse :S

Skickade nyss ett mail och berättade var båtens ägare kunde hitta sin boj

Jag fiiiiikar

Idag har gått bra. Bara varit lite småhostig. Knappt snorat alls :D Om 1,5 h är mina 10 h på jobbet avklarade. Jag är så glad att jag friskade till mig rejält igår. Jag är så HIMLA duktig på att bli frisk alltså!!!!

Nu har jag ätit två mackor. En med kokt medwurst, en med ASGOOOD rökt skinka... typ GOURMÉ! Under det: bregott. PÅ det: slemmig paprika som har legat framme alldeles för länge. På knäckebröd... offcourse. Mår MYCKET bättre av det. Du som - som jag - mår lite illa av mjukt bröd, prova knäcke istället. Mycket mer mättande, godare i längden och nyttigare. YES!!!!

Nån som vill gå på yoga med mig på måndag!? 150 kr tror jag. PUSS!!!

Jag är så glad. Mitt liv är faktiskt bäst. Kunderna är söta. Jobbarkompisarna är de allra bästa. Vännerna är underbara. Familj + bonusfamilj är så fin. Pojkvännen... det finns ingen bättre... sorry alla ni andra med pojkvänner som inte är lika bra som min ;)

ÄLSKAR ER :D

Sjukdag... snooooooooooooor


Smaskig lunch. Synd bara att det inte smakade så mycket :P


Tofflorna gled av vid 17:30 när jag var tvungen att köpa lite frukostpåfyllningHem kom jag - elva böcker rikare. Ett paket från adlibris. Hiiiiihiiiihiiiiiiii!!! Vet inte vad det är med böcker som får mig så lyrisk!

Vem väljer vad på fikabuffén? Noooo surprizeMicke                                             Katinka

Jag läser just nu 4 böcker


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson


Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafon


Din gränslösa styrka av Anthony Robbins


Stäppvandringen av Jean M. Auel

Fyra böcker som är så olika varandra som det bara går. Nutid, tidigt nittonhundratal, åttiotal och istiden därtill

Men jag har bara ett bokmärke som jag kan hitta.

Köp ägg från frigående höns - true story

- Varför slutade ni sälja ägg från burhöns?

- Ta med dig tre kompisar in i ett städskåp så förstår du varför!

David kände sig lite åsidosatt


Rättvis representation


Jenny var inte nöjd med bilden jag lade upp i ett tidigare inlägg. Här ovan är en bild som bättre stämmer överens med verkligheten. Så! Nu har jag ställt allt till rätta igen :D

På två runda timmar

3 skålar mjölk med flingor, russin och nötter
2 skålar yoghurt med nötter
2 mackor med onsalakorv och gurka
Lite chips
En morot

Unstopable :(

Gick från topp till botten på två timmar

Jag är så lycklig för jag är kär


Kärleksförklaring

Katinka <3 David = sant!

Känns bra att ha startat ett femomen


Seriöst - jag kräktes nästan!


Världen är skruvadEtt byte till kantarellerna


Det sjukaste jag varit med om på länge. Ett byte mellan Valla och Lill-ahl :| Först trodde vi att fordonet till vänster var bytet... men sedan kom en lillen buss :D


Gult e fint


Fångsten efter halva promenaden


Det här är Carl-Johan. Han är överviktig. HAHHAHAHAHAHAHA!!!!!!!


Efter all rensning var detta det som var kvar. Ca 500 g skulle jag tro. Fick massa fin fingersvamp och en stor Carl-Johan (inte den feta ovan dock). Men enligt en svampsida rekomenderades inte fingersvamp att äta nu för tiden eftersom det fanns så många olika sorter så det blev svårt att veta vilken som egentligen går att äta. Carl-Johanen var maskäten här och där.


Voila!!! Örtkyckling (mör som fan) och kantarellrisotto! Mmmmmm

Sitter här II

Åt ett äpple. Smakade skit. Förstår inte att alla tycker att Royal Gala är så speciellt. Royal Gala kiss my ass, I want Pink Lady!!!

Har maximerat dagen totalt. 46 min rast på 7,5 h. Vanligtvis får man 1 h och 16 min =D Money, money, money!! När det är 100% OB och man jobbar extra en timme vill man INTE ta bort hälften av tillskottet med extra rast. Ey no way

Imorgon är jag ledig. Då ska jag och Jenny plocka svamp. Så mysigt tantigt ^^

PUSS!!!!!!!!!!!!!!!!


Sitter här

Dagen har gått obeskrivligt långsamt. Två timmar kändes som en evighet. Nu har jag ätit. Kyckling med mozzarella- och tomatsås med mathavre. Färdigmat för 55 kr... sedan en avocado för 10 spänn också. Usch vad man slösar!

Nu har jag ingen lust längre, verkligen ingen lust.

Jag vill åka hem. Men vad är det värt. Ska upp 5:30 igen och göra mig klar för jobbet. Sedan söndag. Sedan är jag ledig. Jag är så obeskrivligt INTE sugen på att sitta och göra samma sak hela dagen idag. Kan jag få göra nåt nytt? Rensa avlopp? Slakta en ko? Byta blöjor på gamla gubbar?

Uttråkad... uttråkad... uttråkad.

"Hej hej!"
"Var det bra så?"
"Det blir 465,50 tack!"
"Har du ICAkort?"
"Tack så mycket!"
"Hejdå!"

"Hej hej!"
"Var det bra så?"
"Det blir 1785 kr tack!"
"Har du ICAkort?"
"Tack så mycket!"
"Hejdå!"

"Hej hej!"
"Var det bra så?"
"Det blir 289 kr tack!"
"Har du ICAkort?"
"Tack så mycket!"
"Hejdå!"

TACK SÅ HIIIIMLA mycket! Röv

8 h

8 h jobb
Hem
Sova
8 h jobb
Grönan?
Hem
Sova
6,5 h jobb
Hem
Sova
LEEEEEEEEEEEEEEDIG en dag. Yippiekayeeeyyy!!!

Torsdagsmys


Två löskokta ägg och knäckebröd med bregott-, onsalakorv- och gurka. Mmmmmmm

Jag vill ha en utter <3 (en stum utter)


Krävs upprepning


Idag dog sommaren och hösten gjorde intåg för full styrka


Konstig sushi med Jenny. Bästa sättet att äta sushi är att dela upp konstigheterna.


Kanske blir det de här


Jag handlade en shockerande mängd mat. 600 kr för bara lilla mig. Men nu har jag bestämt mig, jag SKA börja laga mat ordentligt igen.


I all svängighet i bilen hem fick ett stackars ägg sätta livet till!

När jag kom hem satte jag mig tillrätta i soffan och läste. Efter ca en timma blev jag dåsig och somnade. Trots trekvartsärmad kavaj över T-shirten frös jag nästan så jag darrade när jag vaknade efter 20 min. Hemma i min lägenhet kl kvart över sju den 2a september. Sen"sommarens" slut. Nu är hösten verkligen här. Det krävdes en kofta och en tjock morgonrock för att bli varm igen... men även det tog ett tag. Jag hade nästan glömt hur kall min lägenhet är på vintern :(

Update växter - fönsterdjungeln

Klicka här för att se hur de såg ut 13 juni


Granatäpple


Jordgubbe (sådd från köpt frö)


Chili


Kiwi


Mango


Granny smith äpple


AvocadoKörsbärstomat (sådd från köpt frö) - tar upp heeela jävla fönstret!!!


Passionsfrukt


Back in black... gick och shoppade. Hittade inte ett skit!

Heeeehehehehe


Är det någon som känner den här mannen? Isf finns det en stor möjlighet att han fortfarande sedan någon vecka tillbaka pendlar fram och tillbaka i vagn 5 mellan Stockholm och Göteborg

Jag <3 dig också


Kom hem efter en lång dag på jobbet. När jag slår på datorn har världens finaste pojkvän knåpat ihop en ny bakgrundsbild

RSS 2.0