Hurtbulle - denna ska jag baka!
Vår hurtbulle är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar.
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Ingredienser
1 st
2 dl fiberberikade havregryn5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.Kommentarer
Postat av: Frida
Det där var mitt absoluta favoritbröd för typ tre år sedan. Fattar faktiskt inte varför jag slutade baka det... Men nu ska det bli av! Tack för inspirationen :)
Trackback