Update bakning

Degen ska jäsa i 1-2 h och efter 1 h gick jag ut för att se till degen. Det är en väldigt rinnig deg så jag såg ingen skillnad under kökshandduken. MEN NÄR JAG LYFTE PÅ DEN var det en snygg rundel av smetig deg på handduken (som förresten jag inte får bort). Allt hade helt enkelt runnit över. Deg på diskbänken och kladd på utsidan av hela bunken. KAOS! Jag behöver en större degbunke!

Det här bakar jag nu


Fast jag hade två bananer hemma så jag mosade ner dem i smeten plus ca 1 dl russin... får se hur det funkar!

Reklam... VARFÖR?


Jag har en "Ej reklam"skylt på dörren. Jag har bott här sedan februari 2009 och har aldrig fått reklam. Ett par gånger i veckan har Södertäljeposten dimpit/dampt/dumpit(?) ner på dörrmattan... Men den senaste veckan har jag fått travvis med reklam varje dag. Har jag fått en ny korkad brevbärare månntro?

Det bidde ingen tumme, det bidde en (tre) baguette(r)


Tack Totto...


... för en toppenmysig dag - med eller utan klump och vaniljsås

Jobb jobb

Om 4 h skulle jag åkt till jobbet. Men My ringde nyss. Nu ska jag till jobbet NU! Massa folk som helt enkelt inte kommer fram till Kvantum - då får tjejen som bor "närmast" offra sig. Seriöst... jag bor typ längst bort och åker kommunalt och kan ändå ta mig dit... förhoppningsvis!

Innebandy


Var förresten och kollade på när David och Tommy dömde häromveckan. Det var kul att se!! Iaf dömningen! De använde ett i princip självuppfunnet teckenspråk. Fascinerande!

På tal om någonting helt annat går ett program som heter Hemlös i bakgrunden. OCH JAG BLIR SÅ ARG!! Det är en kvinna i 50årsåldern. En sådan där typisk tycka-synd-om-mig-kärring. VISST är det synd om henne och framförallt hennes son. Men så frågar reportern om hon söker jobb. Detta är vad hon säger:

- "Jaa, jag söker det jag är utbildad till! Vårdbiträde!"

Alltså jag blir så arg. Hon är förbannad på socialen som hon inte tycker hjälper henne ordentligt. HAR DU BARN SÅ MÅSTE DU JU ANSTRÄNGA DIG!! Det finns inte hur många vårdbiträdesjobb som helst. ÄR DU DUM I HUVUDET? Sök vad som helst! Sök till kassörska, sök till sekreterare, sök till städerska, sök till NÅGONTING! SERIÖST!!!

Charmören Sören


Hur sl reagerar på snö i år igen


Är man så korkad att man köper tåg från Frankrike som inte klarar Sveriges klimat får man skylla sig själv

22 minus


Inte okej

När sl upptäckte att vintern kom i år igen


Igår: lustigt att Södertäljetågen gick med 5 min mellanrum


Dvärgbankomat i Järna


Ica i Järna har samma arbetskläder som vi har på Kvantum!! Efter en pratstund med kassörskan kom vi fram till att hennes chef och min vice VD är släkt! :P


Jag och Anna köpte en varsin barnpizza.... vi fick en varsin bebispizza


Annas balkong ser ut som ett badkar fullt med skum!!!

Någonting stämmer inte


Jag vet inte varför det känns så tragiskt eller varför jag får så ont i magen när jag ser den här tanten... Det värker i hjärtat helt enkelt


HUR ekologiskt är ett te med portionspackade påsar!? Idioter! ("Individuellt packade tepåsar för bästa smak i varje kopp") Snacka om att 1-1=0

Jästen var det absolut inget fel på!


Färdigkavlat


Klantigt att bara ta kort på det första, fulaste och minsta brödet


Mosad avocado blandat med medelstark tacosås och så champinjoner. En mamma-mat-favorit. Men tyvärr var det en större hit med vanliga Njalla tunnbröd. Visst! Mina tunnbröd blev sjukt goda. Men det var mera åh-vad-gott-med-bregott-på-bröd!

ÅH NEJ!!


På väg mot ett silver... PANG!

Där ligger Anja

Jävla jäst då


Bakar tunnbröd. Men tror det inte går så bra. Behövde 5 dl mjölk men hade bara 4 och ersatte resten med fil. Men problemet är att jag har läst att till degar med yoghurt/fil så ska man ha bikarbonat istället för jäst... och den här var ju en jästdeg.

Så problemet är... den verkar inte jäsa... jävla filmjölkssyra-skit!

Jag vill ha...


Bästa killen


Ja David - om tanden


Hetast käke 4ever

Stämmer mycket bra att jag har ondare nu. Detta för att området kring styngnen har svällt upp till oproportionerlig storlek. Känns som att ha en stor bomullstuss i kinden

Min tand är borta


Jag var som sagt och opererade ut en tand igår. Nu är den BORTA. Jag har sedan bedövningen försvann gått på 600 mg iprenliknande tabletter var åttonde timme. Det gör knappt ont alls!! Det gjorde miljarders miljoners gånger ondare när jag fick infektion där för några månader sedan! Och då var det dessutom så svullet att jag inte ens kunde bita ihop.

Det här är nog en av de smartaste grejerna jag har gjort. DESSUTOM gick det så fort och lätt att han sänkte kostnaden från 4400 till 1425! SJUUUUUUUUUKT!!! Love it!

Bedövad och hungrig


Såhär söt var jag efter operationen. Som bilden visar på var jag inte riktigt i stabilt tillstånd efteråt. Jag tenderar att bli yr.


Här kommer ett kärt återseende! Jag undrar hur OFTA hon är på Huddinge sjukhus för detta är 4e eller 5e gången jag ser henne! Hon är iofs inte särskilt svår att upptäcka. Hon är den enda som tror att det är sommar året runt

Wow


Ball (inte jag som har målat)

Lennart

Stackars Nacka Skoglund

Vad händer? Var kommer grannarna ifrån?



Vid 18-tiden kom en ung tjej och plingade på och bad om ett par alvedon. Jag gav henne det och så gick hon. Några minuter senare kom en ung kille och frågade om han spelade för hög musik. Jag sa "Nej" och så gick han.

Nu för några minuter sedan kom en annan granne från lägenheten där jag trodde de bedrev sexhandel eller droghandel förut och frågade om jag kunde komma och hjälpa honom skicka ett mail. Jag kom direkt från duschen och hade bara handduk på mig (trodde det var David som plingade på) och blev så ställd att jag sa "Fem minuter!".

Men sedan kändes det obehagligt så jag ringde David och sa att jag skulle dit och hjälpa till men David blev förfärad över att jag ens tänkte tanken att gå över dit... mestadels för att han tyckte det vcar oroande att det var tredje personen på tre timmar.

Nu kom grannen igen och ringde på. Han är säkert världens gulligaste kille men jag vet INGENTING om honom. Jag sa att jag verkligen inte hade tid och att han kunde fråga andra grannen. Jag vet inte om han förstod (inte super på svenska) men han verkade förstå att jag inte kunde hjälpa honom.

Jag känner mig som en SÅ dålig medmänniska! Iaf. ALDRIG förr har någon granne kommit förbi för att fråga om något men ikväll inom 3 h kommer TRE stycken. Helt sjukt!

Klädsel:
1) Kläder, morgonrock, tofflor och mössa
2) Samma sak utan mössa
3) Handduk

HOST!

Åkte till Flemmingsberg för att ta bussen till jobbet. Där gick jag av tåget,- sneddade över perrongen- och gick på tåget tillbaka mot Tälje. Man kan inte sitta och slemhosta och snora i kassan.

Nej fuck this

Nu har jag ätit upp all min frukost och går och lägger mig innan jag hostar upp halsen. HEJ!

"I was a virgin! WAS!!!"


Kurs no 122 354


Var på en 9 h kurs idag. Under hela den kursen - precis som under ALLA kurser - får man mat HELA tiden tills man storknar. Under den här kursen var det inte mackor... inte på eftermiddagen iaf. Det var brownies, morotskaka... ja, alla möjliga chokladiga små fyrkanter och trianglar. Jag hade mycket roligt över Micke som kom med tallrik efter tallrik efter tallrik med godsaker. UNSTOPABLE

På promenad... genom stan (8)

Tog en tvåtimmars promenad igår mellan 22 och 00. Det blev en riktigt skön promenad - iaf fram till att jag messade mina fingrar stelfrusna med Johan! Men då hade jag bara 20 min hem.


Strålkastarna vid kyrkan skapar en underlig och mysig stämning


Isflaken har frusit fast :P


Var man än går i Tälje riskerar man att bli genomborrad av en sådan här


Besökte den felvända heilugglan för att se om den hade skonats från snön - jag undrar vad det är meningen att den ska göra!


Detta är den SJUKASTE bilden på länge. Det snöade små flingor och de glittrade i ljuset av en gatulykta. Men tar man kort på det med blixt så blir det en stjärnhimmel med något slags sjukt rymdfenomen-supernova-whatever-grej

GO Emil Jönsson no. 1



Längdåkning


Så länge en svensk vinner är det ASKUL!!!

Vet du vad jag är?

Jag är jävligt trött på att tänka på mat. Du som tänker normalt på mat. Du som inte tänker på mat 75% av dygnet. Vad tänker du på? Hur gör du?

Hets

Ätit en skål yoghurt och 8 mackor m.m... tråket har inga gränser

Att leva med skogs-TV

På TV just nu:
  • Kamrat Sverige - finsk reportageserie från 2008
  • Gudstjänst - Sigtuna kyrka
  • Förkväll - svensk kvällsTV i världsklass med Elisabet Höglund, Yvonne Ryding och Carin da Silva
  • Backhoppning - i Tyskland
  • Rudi kapplöpningsgrisen - grand finale


Kändisar som folk har sagt att jag är lik - några av dem


Julia Roberts


Sångaren i Melody Club


Milla Jovovich

Finito!!


Nu är det klart och HERREGUD vad det luktar gott här!! *SNIFF SNIFF!!!!!!!* Jag LÄNGTAR till frukost imorgon bitti när jag får smaka! Nu ska jag sussa. Imorgon ska jag på Estrad och kolla på nån föreläsning-ish grej.

PUSS PUSS för att jag har det så himla bra

Detta bakar jag nu


Klart!!


Grusigt och slaskigt från hallen till köket dock =/ Men VÄÄÄÄRLDENS bästa kyl/frys!

Vad jag fått av min älskling


Jag tänkte bara säga igen vad jag har fått av min älskling i julklapp. JO!! Jag har fått en resa. Sa jag VAR den är till? SEYCHELLERNA!! Jag ska åka till Seychellerna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brrrrr.... BANG!!


Det darrar och skakar och låter från köket. Han sågar bort mitt skafferi! Jag tog inte bort varorna från översta hyllan i skafferiet - så jag förväntar mig ett BANG!! när som helst. Att någon eller några saker ska skaka ner rakt i huvudet på honom. BANG!!

Kylskåp away

Nu är Telgebostäder här. Han blev lite besviken när han insåg att jag inte hade tänkt bjuda honom på frukost utan att jag bara hade plockat ur skafferiet.

Jag tittar på nyhetsmorgon


Jag sitter här och är grinig

Ibland får jag bara så infernaliskt dåligt humör. Jag är hemma hos David och borde äta lunch. Då ville jag gå hem för att äta. Mestadels för att David inte har grönsaker hemma för det känns drygt att äta den enda näringsrika måltiden på dagen utan grönsaker. Typ fiskpinnar och pulvermos PUNKT. Och så åker man till jobbet och äter mackor eller yoghurt. Vilken näriongsbomb och min mage totalprotesterar.

Jag är snart helt pank och det är tre veckor kvar till lön så enda utvägen känns som att gå hem och äta den skitmaten jag har hemma med en välgörande tomat. Av detta bryter jag typ ihop och tårarna kommer vad jag än säger till mig själv. Jag undrar egentligen vad jag känner så för... Vad är grunderna?? Det är svårt att rycka upp sig när det inte funkar.

Nu ska jag fortsätta försöka rycka upp mig. Det är jävla tur att jag har världens bästa kille här att stötta mig i mitt irrationella  beteende!

Otroligt inspirerande kurs!


Så jävla typiskt. Tjejerna satt på ena sidan och killarna på andra. Det är ju som att gå i mellanstadiet igen!!

Äh, kursen var asbra. Föreläsaren som jag pinsamt nog inte minns namnet på var grym och skitinspirerande!!! Här ska hända saker!!!

Det knarrande blå ljuset


Inatt drömde jag en mardröm. Eller snarare imorse. Jag vaknade och somnade om och under den tiden drömde jag detta:

Jag och mina två småbröder på 9 och 2 år bor tillsammans i ett tvåvåningshus i ett bostadsområde. Jag är ca 20 år. Jag har ingen aning om ifall vi hade föräldrar i drömmen, jag tror inte det. Iaf så är jag och nioåringen vakna.

TV både uppe och nere står på, samt datorn på övervåningen. Jag går förbi datorn på avstånd och den lyser med ett starkt blått ljus och knarrar... den knarrar som en mansröst. Det ÄR en mansröst. Den säger någonting på ett mycket obehagligt vis. Nioåringen kommer ner till mig och jag säger att han ska gå bort ur datorns sken men jag märker den här tingesten som datorn har blivit har sett oss.

Jag drar med mig min bror på övervåningen och undviker knarrandet och det blå ljuset som också flammar ur TVn. Vi springer in i ett rum som är tomt sånär som på en garderob och ett par gula gardiner. Jag säger till honom att vi måste stänga av alla apparater i huset. Vi springer och drar ut sladdar och trycker på knappar så fort det bara går.

Efteråt springer vi in i rummet med de gula gardinerna igen. TVns flammande ljus skymtar i kanten av dörröppningen. Den har gått igång igen. Vi står vid gardinerna tillsammans. Plötsligt sliter sig min bror och springer ut genom dörren. När han kommer tillbaka går han långsamt och ett blått ljus skymtar i hans ögon.

Jag springer förbi honom och plockar upp min andra 2åriga lillebror som har vaknat och nu står yrvaken i sin pyjamas nere i hallen. Jag springer ut ur huset med honom i famnen. Jag springer förbi granntanten i 80tals joggingdress i lime, rosa och gult. Hon har cocktailparty i trädgården. Hon lämnar ifrån sig sitt drinkglas och börjar springa efter mig.

Hon är korpulent och springer långsamt men knappar ändå in. Hon vill att jag ska stanna så hon kan ringa socialen och ordna upp det här. Till slut får hon fatt i mig men jag puttar bort henne och springer vidare. Till slut hittar jag ett olåst hus i ett annat område och springer in. Av någon anledning bor det ingen i det fullt möblerade  huset för i nästa drömsekvens har jag bott där några år.

Jag har blondt lockigt hår och jag liksom granntanten har 80talskläder men mer som madonna. Jag är kompis med en massa dansare och är med i en musikvideo där jag dansar. Jag har bjudit hem några vänner - en tjej och tre killar. En av killarna är kär i mig och på nåt sätt gör det mig orolig. Känslorna är befogade för när de är i bilen utanför mitt hus och snart ska in viskar en knarrande röst i luften bredvid mig där jag står vid brevlådan:

- "Det är bäst för honom att han inte går in i huset..."

Hurtbullen


Nu är den bakad. Det är nog det godaste brödet jag någonsin har ätit.  Det GODASTE...

Hurtbulle - denna ska jag baka!

Vår hurtbulle är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar.
Hurtbulle

Ingredienser

1 st

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Rödbetsbröd




Degen såg ut som rödbetssallad och mackorna såg ut som en kanel/hallonkaka men den smakade mjäkigt rödbetsmojs. Ska jag baka det igen ska det vara ½ tsk salt till och hälften av rödbetorna. Limpan ligger nu i sopen. Sitter på matklubben.se och letar recept på annat bröd för tillfället!

Combo of pain

Jag har ont i magen. Jag har ätit för mycket och har mens!

Först för-mycket-mat-magknip, sedan en-gång-i-månaden-smärtor och till sist känslan av att magen är helt jävla tom... som om det vore ett bottenlöst hål. Helt sjukt!! Jag har svalt en ipren med ett glas samarin... vi får hoppas det hjälper för nu ska jag sussa!

LOVE!

RSS 2.0