Limpa

Limpa med smör.

Tänk dig en riktigt bastant saftig limpa med sådär ordentliga konsistensförändringar här och där i brödet!!! Ingen vit formtfranska här inte med en konstant tråk-finmalet-mjöl-känsla. Det ska kännas som att någon har tagit typ ett helt landskap och bara mosat ner det i massa degmojs och sedan stoppat in det i ugnen och så när den kommer ut är den brunBRUN hela vägen igenom (limpan) och den är bullig och den är SAFTIG!!

TÄNK DIG en sådan limpa. Att du har den framför dig! Du sitter i ett rum. I ditt alldeles egna vardagsrum i en mjuk soffa framför den mysigaste och mest nostalgiska film som du vet. Du sitter där invirad i så många filtar och kuddar som du vill. Utanför viner vinden och snön har stängt in dig iaf 3 dagar framöver så du slipper gå till jobbet. Dina allra bästa vänner bor i samma trappuppgång så du är instängd med bästa möjliga sällskap!

Iaf så sitter du där i ditt vardagsrum och rummet är fyllt av värmeljus överallt och allting doftar underbart fantastiskt stört ljusigt!! Du har limpan framför dig på bordet. Den ligger på en stor skärbräda av trä. Så smula så mycket du vill. Bredvid står en bytta av det godaste smöret du vet (bregott!!!). Du skär brödkniven genom limpan och känner i konsistensen att det här kommer vara det godaste du någonsin kommer smaka. Du brer på ett lager med smör...

Nu biter du i det! Du biter sakta igenom det saftiga brödet. En explosion av smaker!!! DETTA är det GODASTE som du någonsin har ätit!!! Det smakar som en ljummen sommarkväll med någon du i hemlighet verkligen tycker om, det smakar som julafton när du var liten, det smakar som LIVET som du vill att det ska vara.

Du kanske tycker att jag har en snevriden bild av den perfekta limpan. Okej! Visst! Nu känner jag att jag gick lite till överdrift. Men en riktigt god limpa med bregott på... det är faktiskt en av de godaste sakerna som finns!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0