Munskydd à la Kina

Nu har jag äntligen inhandlat... MUNSKYDD!!! Så häromdan drog jag på mig white trash-kläderna och började slipa ORDENLTIGT!
 
Ben och golv var najs efteråt i köket. Som tur är lagas det ändå knappt nån mat där inne nu för tiden
 
Framsida rygg
 
Baksida
 
Undersida
 
Sida från vänster
 
Tar så sjuuukt mycket tid och ja, jag vet att jag inte behöver slipa bort precis ALLT. Men jag vill... den ska vara perfekt!
 
 

Books - lots of 'em

Boktips:

Great expectations - Charles Dickens (läser nu, mycket brittiskt gammalt folkligt språk)
The Stand (Pestens tid) - Stephen King (läst tidigare på  svenska, mycket bra bok!!)
The Help - Kathryn Stockett (rekomenderad av flera)
The lord of the flies - William Golding (klassiker)
Doktor Glas - Hjalmar Söderberg (klassiker)

En regnig dag i Bollywood

En regnig dag gick jag, Jannike, Ida och Fredrik  och smällde i oss lite indiskt
 
Västerländska Bollywoodmoves
 
När väl alla tikka tikka tikka var slukade vart Ida DÖSUGEN på en jättesmarrig looking färdiggjord hamburgare som vi hittade på närbutiken. Fiffigt.... (?)
 
Sedan soffmys och ordentlig amerikansk Eddie Murphy-komedi

I've had a good day

Efter en lugn skön dag med besiktning av husgrund med Jannike och mysig spontanlunch med Jenny så tänkte jag gå och slipa på stolen lite...
 
... och kanske måla lite på monkey man

Detox

Nu får det vara nog. Magen har varit av och på rätt skum nu ett tag och ingen matlust har jag heller. Så nu blir det detoxpulver i tre veckor (ingen bantning, utan jag äter som vanligt - kanske lite bättre tom - under tiden). Har hört från olika källor att man blir riktigt jävla arg av det. Så ni vet om jag är en bitch.
 
Började iaf med det imorse. Det var bland - om inte det mest -  vidrigaste jag någonsin behövt bälga i mig. Det ska blandas i 3 dl vatten/juice och drickas (såklart). Jag visste inte hur det skulle smaka så blandade ner de två små teskedarna i en kanna med 3 dl blåbärsproviva. Tänkte att det säkert inte skulle smaka nåt då...
 
... men OH så fel jag hade. TRE DECILITER var som en mardrömm och jag kände bara för att spy varenda klunk igenom. Och dessutom måste man vänta minst 30 minuter innan man äter nåt efter. Måste prata med hon på hälsokost och kolla om man inte kan dricka det med typ 1/2 dl vatten och sedan dricka 2,5 dl juice för att bli av med smaken av insektsmix i munnen efteråt.

I'm sitting here in the boring room....

Öööööh... tråååkiiiiiiiigt!!
 
Sitter i fikarummet. Helt själv. Det enda som låter är nåt evigt brummande som jag tror är kylskåpet (möjligtvis läskautomaten) och klockan som obevekligt tickar... och så knappret från tangentbordet förstås.
 
Har varit olydig och ätit en macka vid jobbdatorn. "Ät/drick inte..." etc står det på ett 2*1 dm stort laminerat papper som sitter uppepå skärmen.

Jag storknar av leda för jag är så oerhört trött och gäspig.
 
Tänkte säga att jag inte håller med om citatet från ryska författaren Tjeckov: "... om du i första akten har en pistol hängande på väggen, måste den avfyras i sista akten." Men jag håller som sagt inte mer. Jag ämnar inte göra någonting alls med den laminerade pappersskivan ovanpå skärmen... Än mindre avfyra den 

En dag i en by som inte finns

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det finns bara en Ludde

En morgon i Enhörna gick jag ut på terassen för att läsa lite. Ludde kom och satte sig bredvid mig och morgonsnackade lite
 
Efter en stunds småprat sa han att han var lite pömsig och vände på svansen
 
Det visade sig att Ludde hade en egenskap som jag inte visste om. Ett urval av sovsätt som fick mitt hjärta att darra av kärlek
 
En av de gulligaste sakerna jag sett i mitt liv

Och så sitter man själv där...

... och tycker synd om sig själv för att man är så bortskämd så att man vill ha ut mer av livet. Kanske man ska sälja allt och flytta in i skogen under en sten. Blir man lyckligare då?
 
Hur som helst måste jag hitta någonting meningsfullt att lägga min energi på. All denna energi som jag varje dag lägger på att älta på dumma skitsaker.
 
Dumt, dumt, dumt!!!
 

Vi lever i den värld vi skapat

Riktigt håglös. Ligger kvar i sängen som ett kolli. Känner mig tom idag. Tom, tom, tom.
 
Stora problem med meningen med livet, du vet! Känner mig så ofantligt liten.
 
Ensam här i sängen sedan David åkte till jobbet. Har jag legat kvar länge. Inte gjort någonting särskilt. Tänkt. Tänkt.Tänkt.
 
Inte hungrig på frukost. Inte sugen. Vill inte ha helt enkelt.
 
Vad ska man göra när det känns så här? När man sitter här på botten. När man har hamnat här av någon anledning.
 
Man kanske skulle göra som David alltid pratar om. Flytta till Seychellerna eller nåt. Leva för att leva i en miljö där de flesta bara gör just det.
 
Släppa pressen att leva för att göra, genomföra, tjäna, förverkliga... vara värd någonting. I en värld där det är ett misslyckande att ha ett jobb utan utbildning.
 
Här är jag... och jag vill inte finnas här just nu. Jag vill inte känna den här pressen. Och jag vill inte bli advokat, läkare, civilekonom eller PR-konsult. Jag vet inte vad jag vill. Och all press gör inte att jag ser klarare.
 
Det är ingen som egentligen pressar mig ordagrant. Men hela det här samhället ligger som en stor klump av konventioner i bröstet på mig. Och det vill ut. Explodera. Tillintetgöras. JAG VILL tillintetgöra det.
 
Varje dag. Varje dag får jag reda på fler och fler saker som får mig att känna mig så sorgset besviken på hela skiten.
 
Folk som spyr ut gifter i miljön. Folk som krigar av helt värdelösa/onödiga anledningar. Folk som hatar annat folk pga ras, sexuell läggning, estetiskt yttre eller pga andra meningslösa olikheter.
 
Jag är trött på skiten helt enkelt. Trött!!!

This is my chair, my chair is amazing...

Prova slipmaskinen - check!
 
Dag no 4 - slipmaskinsattackerad stol
 
Även börjat lite på baksidan
 
Damsugarn fram för att röja upp i köket efteråt
 
Dag no 5 - kopplar in damsugarn. Visst blir det mindre damm. Men man kommer ju inta åt ordentligt i alla vinklar och vrår pga denna ofantliga slang!!! Den åkte snart av igen
 
Slippapper efter slippapper efter slippapper gick åt...
 
Men nu börjar det ju faktiskt likna nåt!!
 
Även här!! :D <3

Qvartinge antik

En somrig dag förra veckan åkte så jag och mamma till Qvartinge antik för att leta efter en stol och jag kom till slut därifrån med två.
 
Ladan som antikviteterna bor i på tre våningar har även en asiatisk hörna
 
... och en sextiotalshörna med en massa färgglada plastatteraljer och skiiiitsnygga kläder... och man heter typ Manne och jobbar på cirkus
 
 
Hittade en skitsmart skolbänk. Om man bor typ i Kiruna så kan man åka till och från skolan i skolbänken under vinterhalvåret
 
Mamma hittade en jättefin träsoffa!! Den var lite sprucken på nåt ställe men sjukt fin
 
 
Vad Tingeling gjorde där - det vet jag faktiskt inte
 
 
Djävulens tortyrsäng
 
Hittade en "smalmaskin" (vet inte vad den heter. Men det var såhär man skulle bli smal runt mitten på 1900talet (tror jag bestämt)
 

Dag 8 på resan - Rothenburg ob der Tauber

3e dagen i Rothenburg ob der Tauber bestämde vi oss för att besöka ett av stadens historiska museum. Där fanns MYCKET att titta på!!!
 
 
Speciell nattvardsbägare för besmittade
 
Sjukt stort hänglås från 1537
 
Tydligen var det absolut vanligast att hushållerskor själva skaffade sig kyskhetsbälten för att slippa bli våldtagna av husbonden
 
Kulmagad riddares rustning
 
En bok med illustrationer över de olika klasskikten i samhället
 
Små tjocka svärd för närstrider
 
 
Fingrarna var sjukt smala så jag fattar inte hur någon fick in sina fingrar i den!!
 
Den här puffran däremot...
 
Stackars stackars alla hästar!! :(
 
handgranater från 1600talet
 
 
Livsmedelshylla med ett nummer för varje livsmedel
 
Kassa. Lite charmigare än de som jag idag jobbar i
Nappflaska! :P
 
Krutväska
 
Fråga mig inte för jag vet inte
 
David blev förälskad
 
Väl ute i stan hittade vi en katt som jag självklart var tvungen att ta kort på
 
... två gånger
 
På kvällen åt vi på en restaurant som hade en massa tennsoldater i ett stort vitrinskåp. David frågade vår härlige italienske kypare om det och så kom han och visade oss sin tennsoldatsask. Han brukar åka till Italien varje år och sälja saker på loppmarknad.
 
Efter ett tag visade han även väldigt hemligt dessa emblemen. Men det var väldigt hych-pych om dem... självklart
 
Sedan såg vi (jag) EN KATT TILL!!! :D
 
På vår sena promenad genom stan leddes vi av ljudet av skratt och musik till ett festområde utanför stadsmuren där det sjöngs tysk musik i lederhosen. Fantastiskt och alla var glada och tyska!
 
Jag passade på att som vanligt ta kort på folk jag inte känner

Piquenique à Rålis

Allting började bra. Solen sken och det var allmänt najs. Detta tills vi insåg att jag hade med mig flintastek och ingen hade med sig tallrikar och att Axel hade med sig bag-in-box och ingen hade med sig glas.

Slutresultat: Jag dissade steken och blev bjuden på korv. Jag drack upp mitt medhavda vatten så fick Axel ha min fina Sydpoolenflaska till sitt vin. Pingvinvin!!
 

Totto var "Kool" i mina hippiebrillor
 
Gräsand. Äter. Gräs
 
Fiskmås. Får. Inte. Vara. Med. Axel. Kastar. Sko
 
Efter ett 1 minuts sommarregn kommer solen fram och skiner i våra hjärtan. Vi låg vid ett träd och blev inte blöta alls!
 
The gang
 
Axel kör ut-och-in-trenden på strumperna. Snyggt tyckte Axel, efter jag hade trimmat av två långa  trådar som stack ut i var ände

Färgstark stol

Okej. Såhär ligger det till: för några dagar sedan - närmare sagt i måndags - åkte jag och mamma iväg till Qvartinge antik utanför Taxinge. Det är en stor lada sprängfylld av gamla möbler, köksredskap, kläder och pryttlar. Men framförallt möbler!! Och däribland en väldig massa stolar!!! Jag har under en kortare tid haft en överväldigande lust att renovera en stol (vilken stol som helst) och har dessutom under en betydligt längre tid haft behov av stolar som inte går att fälla ihop och kostar 49 kr på IKEA. In i mammas bil skyfflade vi två stolar för 200 kr/st. en av dem är den här fina snidade stolen. Av ska den tjockt påstrukna färgen och den stickiga dynan och på ska nytt och fint och fräscht och lent.
 
PS: Från början var stolen helmålad. Det är jag som har slipat uppe på ryggstödet.
 
 
 
Efter dag nummer ett och tills händerna värkte lyckades jag få bort såhär mycket. Skrymslena är ett rent helvete och tar hur lång tid som helst!!!
 
Inte bara jag var utsliten efteråt
 
Dag no 2 skaffade jag mig en slipkloss så att jag slapp pressa sönder mina handflator och fingrar... men det gjorde inte megastor skillnad i ansträngningsgraden faktiskt. Var i princip lika jobbigt iaf
 
 
Dag no 3 - ikväll - körde jag järnet. När jag var "klar" (långtifrån klar) var jag så slut att svetten lackade. Det ligger väldigt nära till hands nu att köpa slipapparaten på ClasOhlson för 150 spänn.

Dags att informera om det nu...

 

RSS 2.0