Ericsson stinks

Nu är mobilen trasig... igen

Kassaledarkul på grönan (femkamp och middag på Tyrol)


Jag tror Karin har dolda agressioner. Det är iaf så jag vill vinkla anledningen till att hon vann- och jag förlorade i misshandlargrenarna


Fredrik började bli lite irriterad över att vi nonchalerade hans vinst i femkampen och skulle ha Karins medalj


ICAs små blondiner


De tre herrarna som joinade oss sedan... de fick sedan unjoinas och dra åt sitt håll... trots påstridiga begäranden av att man skulle hänga med ut

Jag lovar. Gardinerna är äkta!!



Om du vill ha en tisört eller äkta, jag upprepar, ÄKTA gardiner så lägger jag upp två annonser här som kanske intresserar dig!

Jag sitter på jobbet

Fikarast. Två svampiga mackor med bregott och salt skinka. En satsumas. Lite paprika och tomat. Mmmmm... eller nåt.

Jag är så trött. Bara två timmar kvar, sedan ska jag hem. Det ser ut att vilja åska ute. Hoppas ösregnet öser klar innan jag slutar eller efter jag kommit hem... eller tom medan jag åker tåg.

Puss puss

Svar på Johans sms: Ja, den blev god =)

Ölandslimpa nummer 2


Den ligger just nu inbäddad under en fuktig handduk... den ser liiiite annorluna ut än den förra misslyckade. Låt oss hoppas att det här blir en bättre "bulle"

Chili con carne


Improviserade en chili con carne och OJ vad gott det blev!!! Åt det med matkorn. Nam, nam, nam. Jag veeeeeeeet att det verkar som att jag bara lagar mat, bakar bröd, odlar växter och målar.... och det kanske delvis är sant dårå... typ

Nu ska det bli andra bullar... bröd


Nu ska det gå! Ölandslimpan ska bli PERFEKT den här gången!!! Så himmmmmmmmla bra ska den bli!!! Förra gången blev den ju verkligen skit! Men nu! Jäsning nummer ett på g. Den här gången är det fil och inte yoghurt och så råkade jag inte hälla i fel mjöl heller. Yohooooo! Vänta ni bara...

Måleri målera


Helt rent snyggt





Upp 07, tvätta, sova

Två mackor och ett päron får magen att gråta

Man blir så konstig när man äter på jobbet. Jag stressar i mig maten för att ha rast över efteråt. Därför blir jag alltid PROPPmätt efteråt... även om det bara gället ett päron... SÄRSKILT om det bara gäller ett päron förresten. Päron är äckligt... jag mår illa av päron... men päron är la bra för magen... ja

Jag är en mästerkock för tusan


Köttfärsbiffar med stekt lök, potatis, gräddsås och mormorsallad


Valnöts- och ricottatortellini (färskpasta), lövbiff, Genovese pesto och vitkåls- och tomatsallad med inlagda kronärtskockor.

Och jag säger bara det... det var SÅ gott!!!

Bacinomaraton


Jag och kussen satt på Bacino i hela fyra timmar... detta trots att maten var slut efter ca 20 min


Känns rätt underbart att det inte bara är jag som tycker om att äckla med maten. Här är tacosåskladdkaka con grädde toppat med lite bordsvatten á la Katyrsa. Mmmmums


Sexy moma

Ölandsrauken


Men seriöst! Här är så ölands"limpan". Tre saker står inte rätt till i ingredienserna. Jag hade inte filmjölk så det blev yoghurt. Jag hade inte kummin så det blev brödkryddor. och så lyckades jag hälla i 1,5 dl för mycket grovt rågmjöl istället för 1,5 dl rågsikt.

Det jag undrar är ifall det är anledningen till att limpan är stenhård! Det här är andra brödet jag gör som blir hårt som trä på ytan. Det tidigare var rutiga kokbokens bondbröd. Jag MÅSTE göra om denna för att se om de korrekta ingrediensera gör limpan mjuk. Jag tvivlar!

Ölandslimpa på g (8 min kvar)



Fast jag hade inge kummin så jag tog brödkryddor istället! Hoppas det funkar lika bra! Och så hade jag ingen filmjölk heller ja, så det blev yoghurt :P

Nystart i krukorna


Jag började med det små glansiga passionsfruktplantorna


Omplanterade. Fr. vänster: 1 mango, 2 passionsfrukt, 2 kiwi, 2 granatäpple. Sedan tog krukorna slut så äpplena står kvar i trågen på köksbordet


Uppifrån och ned: Apelsin, körsbärstomater, tråg med små små jordgubbsplantor, chili, avocadogrodd


Växtkyrkogården

Det åskar här SOM FAN


Men vill inte stänga av datorn... men borde väl då. Dags att plantera om lite kiwis och shit!

Heldag/kväll/natt i Tälje


Dagen inleddes med lite secondhandshopping med mamma och Jannike. Jag vet inte vem som målade päronet... men jag tror att Freud skulle haft ett och annat att säga till konstnären


Sedan planterades äntligen mina tomater om! De stagades och förbereddes för en (förhoppningsvis) frodig sommar


Sedan drack jag och Jenny en varsin drink som var sådär på Barolo. Sällskapet var iaf väldigt trevligt och finnarna vid bordet bredvid fotograferade oss av någon anledning


Sedan drog det vidare på avskedsfest för Hanson som flyttar till Gotland om en vecka. Trist det där! Men tyvärr tog jag bara en enda bild under kvällen... och här är den färdiga produkten (som inte riktigt framgår på blocket på väggen bakom kärleksakten vann lag Elefant - alltså mitt lag!!! 18 p mot 14 p)


Nope... hittade en bild som Jenny smsade över också! Spä ut galenskaperna med nåt sött

Pubkväll på Kvantum




Någon är arg i trapphuset



Visst är det väl samma handstil!?

Fb update


En sak man upptäcker: tjejer är besatta av fina bilder på sig själv. Det tas väldigt mycket egobilder! Tjejer tänker ofta efter mycket och lägger nästan bara upp smickrande bilder på sig själva

Med killar verkar det ligga lite annorlunda till. Det känns mer som att hittar man en random ny närbild på sig själv hamnar den som profilbild. Eller en bild där man är full och har på sig en tjejtröja eller nån bild där man står redo i dykaroutfit.

Min sammanfattning:
Tjejer senario...
... 1) "Åh, här var jag fin. Den måste jag lägga upp som profilbild så alla kommer ihåg/inser hur snygg jag är"
... 2) "På den här bilden gör jag en knasig min men jag ser ändå söt ut. Lägger jag upp den kommer folk tycka att jag har humor och självdistans"

Killar senario...
... 1) "Min profilbild börjar bli gammal, jag lägger upp en ny"
... 2) "Fan vad full jag var"
... 3) "På den här bilden ute i Australiens öken ser jag lite outback cool ut"

Sedan gäller det här mestadels bara en del av den unga befolkningen. Men det är en rätt stor del. Sedan kan jag ju säga att jag själv delvis hör till den också...

Vad gör du på fb?


Facebook alltså. Det är egentligen inte så himla kul. Det jag gör är att gå in på random person på news feed och går in på random person på den personens vägg. Sedan kollar jag igenom alla profilbilder som den personen har haft. Det är ALLTID kul att se vilken sida av sig själv om folk väljer att visa! Jag vet, lite stalkerish. Men det är faktiskt rätt intressant.

Lennon Sisters - Favorite things


Patience and Prudence - Tonight You Belong To Me


Låten till eftertexterna var iaf bra! Konstig... men bra

Såg precis på en konstig film som hette Birth. Den handlade om en pojke som påstod sig vara en kvinnas reinkarnerade man. Konstig film med ett konstigt slut. Konstigt.

Sitter på jobbet

Vill vara uuuuuuuuuteeeeeeee :'(

Sushi


Jag och Helena satt i Kungshallen och käkade sushi. Plötsligt kommer en insekt flygande ner mot bordet. Den störtar och glider flera centimeter uppochned på huvudet och stannar slutligen på rygg. Den måste ha smakat lite för mycket på sake'n!


Jag är inte den enda som har blivit serverat oaptitlig bläckfisk

Sommarbröd


Åh! Titta vad gott det blev! Man bara SER hur gott det blev! Under här finns receptet.

"Bröd från sommarlivet"

Till ett stort bröd

1/2 pkt jäst
2 tsk salt + 1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten + 1 dl mjölk
2 msk rapsolja eller olivolja (eller valnötsolja till valnötsbröd)
2 dl (100 g) grahamsmjöl eller rågmjöl
10-10 1/2 dl (600 g) vetemjöl
150 g hasselnötter eller valnötter eller solrosfrön (jag blandade alla tre)
1 dl sesamfrön och/eller solrosfrön till utbakning

Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och honung. Slå på lite av vattnet och rör ut jästen. Häll i resten av vattnet, mjölken och allt övrigt utom fröna till utbakningen. Arbeta samman degen och låt den jäsa 1 1/2 h i rumsvärme (eller väl täckt i kylskåpet över natten).

Värm ugnen till 260 grader. Strö ut lite mjöl och sesamfrön/solrosfrön på bakbordet, tippa ut degen och forma den till en stor limpa. (jag tyckte snarare det blev smet som flöt ut, så jobba med mycket mjöl, tvinna smeten snabbt och så upp på plåten). Grädda först i 260 grader i 10 min, sänk därefter till 180 och grädda i ytterligare 30 min. Låt sedan svalna på galler.

Allt som behövs är en laptop och en David

Nu sitter vi här i soffan. Har gått igenom de tre första avsnitten Trädgårdsfredag och nu vidare till Sveriges historia med Martin Timell. När blev man så gammal? Vet inte... men jag trivs med det iaf =D

PS:Nu fick jag reda på att David inom sig hyser en gnutta puttrande avsmak gentemot Martin Timell. "Varför?" säger jag. Davids svar: "Mnjaoo... det är nog sedan han hade Bullen serru.". Case closed eller? David förklarar nu att han känner inte riktigt att han vet var han har honom! Han undrar vad han döljer...

Hands


Olja olja olja


Carravaggios Supper at Emmaus

Jag vill lära mig måla i olja! Målningen nedan är i akryl, men nackdelen (eller fördelen beroende på hur man tänker) med akryl är att det torkar så fort. Så man måste skynda sig innan färgen ligger stenhård på paletten och så blir det svårare att fada ut färger från ljust till mörkt. Vad jag har förstått så torkar oljefärgen lååååååångsamt och är dessutom vänligare mot penslarna.

Mitt i detta måste jag säga att jag INTE är en van målare. Jag har i störst utsträckning tecknat i svartvit blyerts. Förutom otroligt misslyckade vattenfärgsmålningar som liten har jag bara målat två gånger innan detta som jag kan minnas! Först målade jag av Salvador Dalís porträtt av Picasso, och sedan målade jag av någon katt som jag hittade på internet!

That's all folks!!

Inget mästerverk... men klart får det allt vara!


Seychellerna bär iaf inte ansvaret för Volvos uppsving


På Seychellerna finns en volvo. Ägarinnan är presidentens fru!

Missmatch


Kolla nya skafferiluckan över kylskåpet. FAN vad bra den passar till de andra köksluckorna... NOT!

Vad hände?



R.I.P Ronnie James Dio


Bara så ni vet. Seychellerna vet!


Tack Johan!


Jag är född på 80talet... men vid tillfällen som dessa har jag svårt att förstå att 80talet faktiskt var på riktigt!

Tror Stuvsta stations förrådsdörrar är nypolerade... ish


Sol och bad


True... true...


Caravaggio


Jag var nere på stan (Södertälje) idag. Jag smet in på Akademibokhandeln. På ett podium låg böcker om olika konstnärer. Jag kom därifrån med böcker om Caravaggio och Monet. Jag fick ett inspirationsslag och kilade in på en konstnärshandel och köpte färger, penslar och ett block. Jag säger bara en sak: det finns ingen pensel som kan få mig att inte suga på att måla!

Hiiiiiii-yaaaaaaaaaaaa!!



Du och jag



Seychellerna update


Eh...ja... jo... eller va!?
© Katinka


Charles de Gaulle (Paris samt Europas största flygplats) var stor...
© Katinka


Vi var tvungen att åka skyttel! Det tog 40 minuter för oss att ta oss från ankomstterminal till avgångsterminal
© David


Två militärer och en polis. Ena militären hade k-pist :S
© Katinka


Osmakligt utseende på flygplansfrukost
© Katinka


Bomulls-tuss-moln
© Katinka


Framme på Mahe, Anse a la Mouche, Les Jardin des Palmes. Välkomstdrink för de tror vi är honeymooners
© Katinka


Rummmmmet
© Katinka


Man kunde inte tro att det var sant. Är det utsikten från vår balkong eller är det ett vykort?
© Katinka


Vattnet närmast stranden var säkert 40 grader varmt...
© Katinka


Kardinalfågeln som alldeles ensam hade frukostbuffén som personligt revir - varje morgon
© David


Inne i huvudstaden Viktoria. Folkmassan väntar på att brödet ska komma. Jag med! Det ska vara den enda mataffären som säljer "brown bread". Efter många "in a while" så kommer en stor bur med bröd... MEN BARA VITT ROSTBRÖD!!! Butikshyenorna attackerar buren omedelbart och allt bröd är slut inom 30 sekunder
© Katinka


Jag måste ha slagit i så att jag började blöda minst åtta gånger. Fyra av gångerna var i högerfoten
© David


Coco de Mer-palmen. Den tudelade kokosnöten i höljet liknar området kring rumpa och könsorgan hos en kvinna. I motsvarighet liknar pollineringsstaven det manliga könsorganet
© Katinka


Fruktfladdermus. Skrämmande söt!!!
© David


Franky säger jag... David säger något annat... men ingen av oss minns egentligen vad han heter...
© David


© Katinka

Kul med boll i pool
© David


Underbara personalen på restaurang Opera. Farita* - nedre raden i mitten - återkommer snart i inlägget!
© David


"Den är inte giftig... den är inte giftig... den är inte giftig..."
© Katinka


Mosquitos löööööv me!!
© Katinka


Har jag sagt att vi hade vacker utsikt?
© Katinka


Anställda på ett teplantage
© David


Modeller (fr. vänster): David & Katinka
Fotograf: Vital - taxichaufför
© Vital


Typish seychellish stenish
© David


Vital... våran chaufför för dagen. Faritas* brors kollega
© Katinka


JAG VANN!!!! MUAHAHAHHAHAHAHAAAAAAAAA!!!!!!
© David


En del av personalen på Le Jardin des Palmes. Mannen heter Adab Emil och gillar att prata om saker! Han tycker att Frankrike är det bästa landet i världen. Han tycker att Kanada är det bästa landet i världen. Han tycker att (märk väl) Europa är det bästa landet i världen. Jag bara väntade på att han skulle säga att världen är det bästa landet i världen!
© David


Dags att lämna Mahe och ta kurs mot Praslin
© Katinka


Plutteplan!!!
© David


Vill ha!!! Vårt hotell, Village du Pecheur på Praslin, äger den finaste sängen i världshistorien
© Katinka


Första gradens krabbkontakt
© David


Jag var i extas vid upptäckten att vi fick skinka på frukostbuffén
© Katinka


Nya utsikten... inte så pjåkig (!)
© David


"Jag har länge gått vid din sida"
©  David


Cykeluthyrning, japp japp!
© Katinka


Vad flinar du åt?
© David


Lite knepigt att gå till apoteket... man måste liksom göra ett läkarbesök först
© Katinka


Gick in och besökte matbutiken "Porky chicks". Faktum är att namnet faktiskt passade på ett plan iaf. Det är den enda butiken som jag har hittat smörgåsskinka i!
© Katinka


"Hmm... var det den här som gick till vardagsrumslampan...?"
© Katinka


Utanför hotellrestaurangen
© Katinka


Båttaxichauffören, Jim
© Katinka


Båttaxipassagerarna, Katinka och David
© Katinka


© Katinka

© Katinka

Seychellisk jättesköldpadda på Cousine island
© David


Flera typish stenish
© David


Döda...? Levande...? Eremitkräftor...
© Katinka


Mangroveskog
© Katinka


Den underbara bron som höll mig säker från...
© David


... krabborna!!! De är ÖVERALLT på Seychellerna!! Hålen kryllar verkligen!
© Katinka


Vattnet var otroligt klart och vackert!!!
© David


Fina fisken
© Katinka


Action picture
© Katinka


Tycker den här blomman ser ut som en solnedgång
© Katinka


Mesfin bild
© Katinka


Geckos var det VERKLIGEN inte ont om på öarna! Här är en på en Thief palm bredvid frukostbordet
© David


© David

© David

Valle de mai. Naturskyddsområde med MASSOR med palmer.
© David


Våran gratis fyrarätters middag med "sparkeling wine". Honeymoon special. Undrar varför resebyrån bokade in oss som honeymooners! Kanske blev billigare då!?
© David


Härlig hotellpersonal efter en riktigt härlig middag!!
© David


Frukost innan hemresa. 03:45 svensk tid
© Katinka


Boarding cards från Praslin till Mahe
© Katinka


Ööööööh
© Katinka


Eden island. Ett konstgjort ö-samhälle utanför Viktoria
© Katinka


Jag borde egentligen SPY på korsord nu...
© Katinka


Och här försvann de sista småmynten i euro innan vi reste vidare mot Paris där våra väskor fick stanna kvar över natten medan vi åkte hem!
© Katinka

Slutet gott allting gott! Väskorna är hemma och solen sken!

PUSS!

Ingen tandborste :'(...

... inget schampoo eller balsam, ingen plattång, ingen mascara, ingen mobilladdare... ingenting har jag UÄÄÄÄH!! Fräscht att inte kunna borsta tänderna efter typ ett dygns restid...

Hemmaaaaaaaaaaa

Avlopp rensat och sellerirot slängd!

Sovdags... tell you more tomorrow

Fran Paris till Mahe till Praslin

Sitter just nu pa ett internetcafe pa Praslin i Cote de Or. Det ar forsta gangen jag har haft tillgang till internet sedan Paris. Vi hamnade iaf forst pa ett hotell som hette Jardin de Palme (som David hade svart att uttala <3). Utsikten var FANTASTISKT. Man hade svart att tro att man inte kollade pa ett vykort fran balkongen!!

Dar bodde vi i 6 dagar. Vi akte taxi tva ganger, buss tva ganger och liftade tva ganger... sedan liftade vi faktiskt med en taxichauffor en gang som vi hade lart kanna. En av liftningarna skedde  spontant en sen kvall nar vi trodde att vi skulle bli uppatna av vildhundar.

Manniskorna har ar trevliga men blyga... men det ar inte svart att fa ur dem deras livs historia.

Vi har forgaves jagat morkt brod. I Viktoria (oarnas enda stad) fanns ett supermarket dar det stod "Brown bread will arrive at (     )am". Men det "arrivade" aldrig. Daremot kom det, efter 3 h, en bur med vitt brod som plundrades av koande brodhyenor pa ungefar 15 sekunder.

Efter tiden pa Mahe akte vi imorse ett litet flygplan - sa litet att man sag in i cockpiten - till on Praslin (dar vi ar nu). Det ar en HELT annan slags o. Plattare, turistigare och tomare. Vi har VARLDENS vackraste sang som jag tankte knola ner i min vaska nar vi aker hem!!!

Resebyran som vi aker med har bokat in oss som "honeymooners" sa vi har darfor fatt rum med ocean view och sa ska de fixa en middag  med "sparkeling wine" at oss... om David kommer over kanslan av lurendrejeri :P Har pa Praslin ar vi iaf gifta.

Tyvarr kan jag inte fora over nagra bilder for att det inte funkar pa den har datorn... men det kommer sedan.

Puss alla dar hemma och hoppas ni har det bra

PS: Nu laste David att askan har stangt luftrummet igen

David: "Det verkar vara mest over Skottland!"
Katinka: "Gotland!?"
David: "SKOTTland!"

Ni som kanner mig vet ju att jag tror att Gotland ar overallt...


RSS 2.0